5 must-have ze světových fashion weeků

5 must-have ze světových fashion weeků

Světové fashion weeky skončily a módní experti tak mají jasno, co se bude nosit příští letní sezonu. My jsme pro vás vybrali 5 nejvýraznějších trendů pro jaro/léto 2015.

Bílá se více či méně nosí každé léto, ale tomu příštímu bude doslova kralovat. Kromě klasických košil a halenek, kterých není nikdy dost, si na léto pořiďte alespoň jedny bílé šaty, nejlépe oversized střihu s ozdobným detailem, jaké nabízí Chado Ralph Rucci nebo Opening Ceremony.

 

Objeví se i materiály, které si jinak spojujeme výhradně se zimními kolekcemi, konkrétně jde o semiš a tvíd. Místo teplých kabátů si tak můžeme pořídit např. semišové šaty od značky Altuzarra nebo Derek Lam, jistě oceníte jejich příjemnost, univerzálnost a luxusní vzhled. 

 

Velký návrat slaví gingham, tedy bavlněná látka s kostkovaným potiskem připomínající deku na piknik. Nejlépe vypadá v kombinaci bílé s tmavě šedou (Altuzarra) nebo modrou (Diane Von Furstenberg).

 

Od inspirace šedesátými lety jsme se přesunuli do let sedmdesátých, jak ukazují rozšířené nohavice džínů i společenských kalhot v pastelových barvách (Coach) či klasické černé (Hellessy).

 

Třásní, oblíbených už v zimě se návrháři nevzdávají ani v letních kolekcích, jen ponča a svetry střídají letní topy (Creatures of Comfort) a dlouhé lehké šaty (Tory Burch).

 

Zdroj obrázků: refinery29.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram