Bytové trendy na jaro 2017

Bytové trendy na jaro 2017

Nechte jaro zapůsobit kromě vašeho šatníku také na svůj domov a vneste ho do interiéru pomocí pár drobných triků.

Pokojové květiny i řezané

Květiny vnesou do prostoru život, vzdušnost, pocit, že i když jste vevnitř, jste také tak trochu venku. Navíc okysličují prostředí a celkově květiny dodávají místu lepší atmosféru. Pokojové květiny můžete konečně z vánočních obalů na květináč přemístit do jarních pastelů a smetanové a navíc můžete prostor obohatit květinami řezanými. Pokud byly dobře pěstované, vydrží vám lehce přes týden, ale nezapomínejte jim pravidelně měnit vodu. Navíc teď jsou pokojové květiny dost trendy. Oproti minulým létům rozhodně!

Doplňkové barvy

Odstíny, které váš domov rozzáří a zamilujete si je. Skvělými kombinacemi je žlutá s modrou nebo vínovou. Byť se vínová a kanárková dohromady příliš nepoužívají, ideálně se doplňují a vytváří žádaný kontrast, který ve vás zanechá úžas. Navíc na podzim můžete žlutou schovat do krabice, vínovou doplnit khaki nebo zemitými tóny a máte tím odstín, který se hodí celoročně. Pokud si netroufáte na velké změny, jako je nová malba nebo sedací souprava, zkuste alespoň nové závěsy, povláčky nebo obaly na květináče.

Měděné detaily

Měď vede mezi interiérovými kovy bezkonkurenčně už poslední dva či tři roky. Vyrábí se z ní nespočet doplňků od květináčů, přes poličky, nádobí nebo lampy. Měď dobře vychází s mnoha barvami, ale stříbrnou a zlatou už raději vynechejte. Nejlépe se bude vyjímat ve světlém interiéru z bílé nebo jemné šedé a perfektně kontrastuje s černou. Měď je sice poutavá a lákavá, ale rozmyslete si dobře, zda se vám, bude líbit také v zimě a za pár let, protože převrtávat měděné police nebo nakupovat novou sadu nádobí, by za tři roky bylo asi trochu zbytečné...

Tmavě modrá namísto černé

Přejete si mít v interiéru neutrální tmavý odstín a černá je tak perfektní volbou? Možná ano, ale na jaro?! Nevnášejte si domů zbytečně moc ponurosti a černou vystřídejte tmavě modrou. Hodí se ke všem pastelům i bílé a není zdaleka tak tvrdá jako černá. Tmavomodrá má prostě šmrnc, který se hodí nejen do jarního, ale i letního a zimního interiéru. PS: Navíc až bude horko, pohled na modrou vás bude příjemně chladit.

elledecor.com ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram