Co letos zařadit do jídelníčku?

Co letos zařadit do jídelníčku?

Co letos zařadit do svého jídelníčku nebo se o to alespoň pokusit? Výběr převážně zdravých ,,novinek" v oblasti jídla, která se stala trendem, by měl být obohacením stravovací rutiny. Některé kombinace jsou však trochu odvážnější.

Avokádo, hummus, chia semínka nebo obyčejná okurka se do našeho jídelníčku dostaly už dávno a nejsou tak žádnou novinkou. Nové je však jejich zpracování - už jste slyšeli o avokádovém hummusu nebo okurkových špagetách?

Avokádový hummus

Hummus z cizrny je posledních pár let velmi oblíbeným jídlem. Jeho rychlá příprava je velkou výhodou, zasytí a pokud ho dobře dochutíte, máte vyhráno. Novinkou je jeho kombinace s avokádem, díky čemuž trochu pozměníte samotnou chuť cizrny a pokrm avokádem zjemníte.

Okurkové špagety

Okurkové špagety jsou pokrmem, který dnes nabízí téměř každá raw restaurace, vy si je ale můžete připravit i doma. Budete na to potřebovat speciální ,,udělátko" - škrabku, která z okurky vyrobí špagety za vás. Zeleninové špagety doplňte další zeleninou nebo je dochuťte pomocí avokádové pasty a goji. Možná se vám to nezdá, ale goji a avokádo jsou se svou chutí docela kamarádi.

Káva s máslem

Kontroverzní mix, ze kterého média udělala doslova trend. Máte odvahu si přidat máslo do kávy? My zatím ne, což ale neznamená, že taková kombinace musí být nutně špatná. Musíte jen překonat svou představu o tom, že máslo do kávy přeci nepatří a že to vůbec nemůže být dobré. Třeba je, nám ale dejte ještě trochu času si na takovou představu zvyknout.

Chia semínka

S chia semínky se dají dělat zázraky. Kaše, pudink nebo smoothie. Navíc jsou vašemu tělu prospěšné, pomáhají při hubnutí, dodávají vám energii a potřebné živiny. Pokud navíc běháte, jsou pro vás chia ideální potravinou, ne nadarmo se jim přezdívá ,,potravina běžců". Neuchvátí-li vás jejich lehce neutrální chuť, přidejte trochu šťávy z citronu, mango nebo jakékoli jiné ovoce.

Foto: pinterest, huffpost.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram