The Future of Fashion Show: tak vidí módu absolventi Fashion Institute of Technology

The Future of Fashion Show: tak vidí módu absolventi Fashion Institute of Technology

Každoroční módní přehlídka absolventů Fashion Institute of Technology v New Yorku přináší nové nápady, názory i zcela odlišné pohledy na současnou módu.

Letos se potvrdilo, že nejdůležitějším kritériem při výběru oděvu je pro ženu stále pohodlí, často se objevovaly modely z úpletu, boxerské mikiny nebo neoprenové kabáty i experimenty s 3D potisky, ručně pletenými kousky a luxusní kožešinou. Hostem akce sponzorované značkou Calvin Klein byla módní ikona původem z Anglie Alexa Chung.

Na 45 outfitů, které modelky předvedly, mohli vidět live diváci po celém světě, protože FIT přenášel show do kampusů. Z předních řad pak akci sledovali vůdčí osobnosti módy i průmyslu. Nechyběli Calvin Klein, Francisco Costa nebo Rebecca Minkoff.

„Věděla jsem, že to bude skvělé, ale netušila jsem, že až tak skvělé,“ nechala se po skončení akce slyšet ambasadorka British Fashion Council Alexa Chung. Konkrétně vyzdvihla modely studentky Sarah Conlon, které okouzlily i Rebeccu Minkoff, a Sarah tak zvítězila v kategorii sportovní oděv.

Už první model na mole ukázal, v jakém duchu se celá přehlídka ponese, tón udávaly metalické odlesky a světlé barvy i extravagantní, ale přesto nositelná saka a kabáty, které často zdobila kožešina i méně praktické, ale o to zajímavější ručně pletené svetry.

V mnoha případech hrály klíčovou roli trendy doplňky, ať už se jednalo o originální  oversized psaníčko, nebo o futuristické smaragdově zelené brýle nebo ponožky v kombinaci se sukní. Objevovaly se také trendy zkrácené topy a kožené prvky.