Karl Lagerfeld uvedl svou první výstavu soch

Karl Lagerfeld uvedl svou první výstavu soch

Mramorové fontány, stoly a zrcadla patří mezi první díla návrhářské legendy Karla Lagerfelda. Designér se tentokrát zaměřil na sochařské umění, které představil v galerii v Paříži.

Mramorové objekty, které jsou vystaveny v Carpenters Workshop Gallery v Paříži, odráží odkaz původní krásy, kultury a modernity. Monochromatická výstava zahrnuje i lampy a konzole. Každý kus je vytesán z pečlivě vybraného bloku vzácných mramorů Arabescato fantastico nebo z černého mramoru Nero marquina. První z vyjmenovaných mramorů je bílý mramor s tmavě šedivými žilkami, který nebyl opracován již více než 30 let. Oproti tomu druhý mramor je vybaven kartáčovými mléčnými bílými žilkami. Lagerfeld se snažil návrhy sochařských děl tvořit tak, aby zvýraznil krásu materiálu.

„Mám rád věci, které nejsou plánované,“ vysvětluje Lagerfeld ve filmu, který doprovází výstavu. „Proces není tak promyšlený, jak si myslíte. Improvizoval jsem.“ Lagerfeld se dále rozplývá nad krásou materiálů, které přirovnává k drahokamům. „Mezi starožitnostmi a současností klasických ikon a nejkvalitnějších novodobých dovedností ztělesňují výtvory nadčasový monochromatický styl Karla Lagerfelda,“ zhodnotila výstavu samotná galerie.

Sochy byly vyrobeny v limitované edici s osmi kusy v každé barvě mramoru plus čtyři umělecká díla. Výstava se koná až do 23. prosince 2018.

dezeen.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram