Robotické rameno možná časem nahradí profesionální designéry

Robotické rameno možná časem nahradí profesionální designéry

Představte si malého, šikovné robota, který za vás s přehledem pomocí pera či štětce nakreslí například lidský obličej.

Robotické rameno jednoduše připojíte k WiFi a už maluje. Line-us je jeho název, Durrell Bishop je jeho vývojářem a Robert Poll technologem. Finanční prostředky získali zakladatelé v projektu Kickstarter.

Robot je naprogramován tak, aby pomocí doprovodné aplikace napodoboval pohyb ruky, tedy aby kreslil každý řádek ve stejném pořadí a přesně kopíroval styl a znak výkresu. Navíc je schopen držet jak štětec, tak pero, podle vlastního výběru, zatímco kovová deska umožňuje pevné držení papíru nebo náčrtu. Díky magnetickému podstavci může být robot umístěn i na zeď či namontován na lednici.

Výkresy vytvořené pomocí funkce Line-us lze uložit, odeslat jako zprávu nebo publikovat do veřejné galerie. Robotické rameno je možné snadno přesunovat, nabíjí se pomocí napájení prostřednictvím USB vstupu. Mezi další funkce patří prohlížení, zvětšování výkresů a různé úpravy.

Aplikace Line-us je kompatibilní s iPady, iPhony, tablety Android, smartphony Android, notebooky Mac i s PC. Výkresy pak můžete tvořit pomocí vlastních prstů nebo různých aplikací.

„Line-us podporuje kreslení a experimentování,“ vysvětlili zakladatelé společnosti Line-us. „Line-us má svůj vlastní styl a charakter, není to plotter nebo tiskárna, je to kreslič!“ Díky kampani Kikcstarter a jejímu financování mohli zakladatelé projekt uskutečnit a spustit výrobu prvních tisíci robotů. Jejich cena se bude pohybovat kolem 99 liber za jeden kus.

dezeen.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram