10 pravidel, kterým byste měly podřídit nošení rtěnky!

10 pravidel, kterým byste měly podřídit nošení rtěnky!

Většina žen miluje rtěnky. Ať už jsou korálově červené, fuchsiové nebo lehce narůžovělé, vylepší naše rty a zdokonalí celý make-up. Rtěnek je spousty a každá z nich má rozdílný nejen obal a odstín, ale především své vlastnosti.

Některé rtěnky jsou hydratační, jiné vysušují ale jsou i takové, které zvýrazní každou šupinku i vrásku na rtech. Přinášíme 10 jednoduchých tipů, jak nanášet rtěnky tak, aby vaše rty vždy vypadaly neodolatelně! 

1. Pečujte o své rty stejně jako o svůj obličej
Nejen vaše pleť, ale i vaše rty potřebují stejnou péči. Když se odličujete, neopomíjejte ani své rty - i tam se vám totiž během dne mohly nachytat nečistoty, nehledě na zbytky rtěnky nebo konturovací tužky. Vaše rty by si stejně tak zasloužily občasný peeling a hydrataci. 

Dnes už existují na každý z těchto kroků speciální produkty. Rozhodně tak nepoužívejte stejný peeling na obličej i rty!

2. Správně si načasujte aplikaci
Chystáte třeba na večeři a pak posedět v baru? Je zbytečné líčit si rty už před večeří, zbytečně byste si musely hlídat, zda se vám rtěnka nemaže nebo nerozpíjí. Aplikujte si ji až před odchodem do baru.

3. Pokud máte výrazné rty, zbytek make-upu volte lehčí
Tohle pravidlo je všeobecné známé. Volte buď výrazný oční make-up nebo výrazné rty, obojí by se tlouklo. A když to bude rtěnka, ujistěte se, že je přesně nanesená a že je opravdu viditelná!

4. Najděte si svůj odstín
Je jistě těžké nalézt svou pravou červenou a pravou nude, ale pokuste se o to. Protože když najdete svou pravou barvu, je věčná a vypadá dobře jak na večer, tak na běžný den!
     

 

5. Používejte podklad
Některé rtěnky slibují velkou výdrž - část ji splní, druhá ne. Pokud ale toužíte po opravdu dlouhodobé výdrži, můžete zkusit primer. Prodává ho třeba značka NARS.

6. Konturovací tužka může být dobrou volbou
Tužka, kterou si ohraničíte své rty, vám může prokázat jak dobrou, tak špatnou službu. Vyvarovat se té špatné je poměrně jednoduché - používejte konturku v barvě svých rtů, nude nebo ve světlejším odstínu aktuální rtěnky a obtahujte své rty po vnitřní linii, nikdy ne okolo vnější hrany! Mohla byste vyvolat klaunovský dojem.

7. Začínejte uprostřed rtů
Když začínáte s nanášením rtěnky, začínejte uprostřed, kde je nejširší místo. Pokud se vám tedy ze začátku klepe ruka, neodnesou to užší části rtů v koutcích a nebudete muset zbytečně několikrát opravovat požadovanou dokonalou linii nanesené barvy.

8. Použijte rozjasňovač
Aplikujte malé množství rozjasňovače do vykrojení horního rtu a podél dolního rtu, kromě plnějšího středu. Lehké projasnění na těchto místech zajistí efekt plnějších rtů!

9. Odličujte!
Nikdy nezapomínejte odlíčit i sebemenší zbytek rtěnky před spaním. Vaše rty si od barvy potřebují odpočinout a na noc si zaslouží pořádnou dávku hydratace.

10. Jeden den BEZ rtěnky
Alespoň jednou za týden byste měly rtěnku úplně vynechat. V tento den se také hodí udělat peeling (viz. bod 1) a rty se mohou zregenerovat na další dny. A vy si užijte pití kávy bez otisků růžové!

A jak o své rty pečujete vy? Dodržujete tyto zásady?

 

Zdroje obrázků: pinterest.com 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram