10. ročník Batist Nej sestřička 2018 je definitivně minulostí

10. ročník Batist Nej sestřička 2018 je definitivně minulostí

Tečkou za letošním ročníkem soutěže o nejsympatičtější zdravotní sestru či bratra Batist Nej sestřička 2018, bylo setkání známých osobností s dětmi a zdravotnickým personálem na oddělení Urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Volnou chvíli si pro malé pacienty na lůžkovém oddělení, kteří dostali od známých osobností hračky a drobnosti, které jim zpříjemní pobyt ve zdravotnickém zařízení, vyšetřila zpěvačka, rockerka Sabina Křováková„Vzala jsem s sebou podpisové karty, máme dárečky a chci, aby si to děti užily a zvedlo jim to náladu. Znám to z vlastní zkušenosti. Chodila jsem za kamarádkou do nemocnice a vím, jak čekala na každou návštěvu a rozptýlení. Nosila jsem jí časopisy nebo takové blbůstky pro radost, kterými se zabavila a potěšilo ji to,“uvedla vítězka SuperStar 2013.

Znalosti z lékařského prostředí seriálu Modrý kód má i David Gránský. „Dozvěděl jsem se, že vítězka Batist Nej sestřičky 2018 si s námi zahraje v Modrém kódu. Nevím, jestli je to pro ni úplně výhra, protože profesionál nemusí občas souhlasit s našimi filmovými postupy, které tam předvádíme. Nej sestřičku Ivanu Lelkesovou neznám, ale viděl jsem ji dneska v kalendáři pro rok 2019 a těším se, až si s námi v Modrém kódu zahraje. A také se těším na děti tady v nemocnici. Často charitativně nemocnice navštěvuji, a tak vím, jak to dětem ve špitále pomalu ubíhá a bývá jim smutno,“usmíval se David. 

Dárečky pro děti si přichystali také moderátor Miroslav Šimůnek, zpěvák Josef Vágner, moderátorka Lenka Špillarová, herečka Kateřina Kornová, moderátorka Eva Decastelo, modelka Andrea Bezděková a nepřehlédnutelný Marian Vojtko. Křest kalendáře Batist Nej sestřička zaštítila svojí přítomností Dana Jurásková, ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a nešetřila pochvalnými slovy směrem k řediteli soutěže Davidovi Novotnému.

Závěrečné slovo patřilo pořadateli soutěže Batist Nej sestřička Davidovi Novotnému, který křtem kalendáře udělal tlustou čáru za ročníkem 2018.

„Tímto křtem kalendáře je definitivně uzavřený 10. ročník Batist Nej sestřička 2018. A jak jinak, začínáme nanovo. Na jaře nás čeká vyhlášení už 11. ročníku 2019, pokračujeme přes soustředění finalistek a finalistů, a vyvrcholením je finále Batist Nej sestřičky 2019 už tradičně v Náchodě. Výtěžek z letošní soutěže putoval na konto Českého červeného kříže a dnes, při křtu kalendáře, předal za firmu Batist Medical a.s její obchodní ředitel Jaroslav Franc dětskému urologickému oddělení VFN Praha šek na 10 000 korun,“ uvedl spokojený David Novotný a dodal: „Známé osobnosti byly velice vstřícné. Původně měly být jen čtyři, ale nakonec se jich sešlo devět. To je pro mne známka, že moje snažení upozornit na náročnou sesterskou práci, není marná.“

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram