10. ročník Fashion Games 2014 má vítěze

10. ročník Fashion Games 2014 má vítěze

Divadlo Kalich ožilo módou v rámci 10. ročníku Feshion Games, mezinárodní soutěžní přehlídky mladých módních návrhářů. Dne 18. 6. 2014 se zde konalo finále a Móda.cz u toho nesměla chybět.

Letošní Fashion Games 2014 se neslo v duchu hlavního tématu: Fashion: to be or not to be....

Finále 10. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky mladých módních návrhářů se uskutečnilo na prknech pražského divadla Kalich.

O první místo se ucházela celá řada studentů SOŠ, VOŠ a VŠ z České republiky i zahraničí mezi 17. a 26. rokem. Přihlášené kolekce mohly obsahovat maximálně 10 modelů, které dosud nebyly nikde žádným způsobem hodnoceny. Kolekce, které se dostaly do finále, vzaly dech i některým porotcům, nejen promyšlenou show!

V odborné porotě jako předsedkyně zasedla MgA Monika Drápalová, držitelka ocenění Módní designér roku 2013 a Czech Grand Design. Dále porotu tvořili stylista a módní návrhář Miroslav Bárta, módní návrhářka Karolína Otevřelová a šéfredaktorka našeho internetového magazínu Móda.cz Petra Žaludová. V porotě nechyběl ani módní návrhář Jaroš Česlav a Jaroslava Brabcová Pecharová.

 

Absolutní vítězkou Fashion Games 2014 se stala Natálie Nepovímová ze Střední uměleckoprůmyslové školy z Uherského Hradiště, která získala pětidenní zájezd do Paříže na veletrh Prét á Porter.

Cenu poroty získala studentka z finského Tampere Milla Honkane.

Finále mezinárodní soutěže Fashion games provázel bohatý program módních přehlídek, během kterých se prezentovali studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství a Střední průmyslové školy oděvní.

Jednou z doprovodných přehlídek byla zajímavá prezentace historických kostýmů a kloboučků, která je součástí projektu ESF.

V rámci projektu OPPA - ESF Inovace vzdělávacího programu VOŠ -  Kreativní ateliér vytvořili studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze 7  ve spolupráci s firmou Tonak kolekcí zajímavých pokrývek hlavy, které doplňovaly jejich modely inspirované přírodou. 

V rámci absolventských prací pod vedením MgA Evy Vontorové vytvořili studenti 10 modelů historických divadelních kostýmů, které zhotovili pro zámecké divadlo v Mnichově Hradišti. Tyto modely následně předali přímo na jevišti divadla Kalich samotnému kastelánovi Zámku Mnichovo Hradiště. Kostýmy jsou vytvořeny z materiálů firmy Kolovrat a jsou opravdu vydařené. Díky rafinovanému řasení a skrytému šněrování se dají „roztáhnout nebo stáhnout“ tak, že padnou každému aktérovi zámeckého divadla v rámci velikostí 36-42.

Zdroj: VOŠON-SPŠO a Móda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram