4 netradiční typy cvičení, které vás budou opravdu bavit

4 netradiční typy cvičení, které vás budou opravdu bavit

Když se chcete cítit dobře a dlouhodobě si udržet hezkou a zdravě vypadající postavu, bez cvičení to nepůjde. Všichni ale víme, jak moc je těžké donutit se začít. 

Mnohem těžší ovšem je neztratit zapálení a vůli hned po prvních trénincích a setrvat ve fázi, kdy vás cvičení opravdu baví. A právě proto vám přinášíme tipy na 4 netradiční druhy cvičení, které vás okamžitě chytnou a nepustí.

Drum fit

Jestliže vám klasický aerobik připadá nudný, pak zkuste jeho vylepšenou a mnohem zábavnější verzi – tzv. drum fit. Drum fit je skupinová lekce, na které se cvičí se speciálními fitness paličkami, takže se jedná v podstatě o propojení cvičení s hraním na hudební nástroj. Tento netradiční způsob cvičení vás nabije pozitivní energií, ať už jednotlivými pohyby či zvukovým doprovodem, a jako bonus vám pomůže zpevnit hýžďové a stehenní svaly. Lekce drum fitu probíhají v Praze i v Brně.

Trampolínky

Kdo neskáče není Čech! Tak přesně tohle motto se dokonale hodí pro další, dnes už velice populární druh cvičení. Skákání na trampolínách a trampolínkách milují jak děti, tak i dospělí, a právě proto vzniká čím dál více jump parků a jump arén, které vám umožní se vyřádit, a ještě ke všemu spálit stovky kalorií. Skákání navíc přináší spoustu zdravotních benefitů: Pohybem lymfy pročistíte celý organismus, zlepšíte stav svých kostí, uvolníte si záda, snížíte svůj krevní tlak a posílíte flexibilitu i rovnováhu. A jestliže vás nelákají veřejné trampolíny, pořiďte si domů svou vlastní trampolínu na Hawaj.cz.

Acro jóga

Jógu už dnes cvičí kde kdo. Proč tedy nezkusit něco netradičnějšího, třeba párovou jógu? Acro jóga patří mezi ty obdivuhodné styly jógy, u jejichž pozic se vám zatajuje dech, jelikož je tvoří dva či více lidí. To nejzajímavější však je, že v Acro józe kombinujete klasické jógové ásany a akrobacii spolu s prvky thajské masáže, v jejichž rámci uvědoměle pracujete s tělem svého partnera. Kromě toho, že posílíte hluboké stabilizační svaly a svůj balanc, si také otestujete svou sehranost s partnerem. Tento poměrně mladý druh jógy probíhá většinou ve skupinových lekcích s uvolněnou atmosférou, takže se na nich snadno seznámíte s novými lidmi, a ještě si užijete spoustu zábavy.

Beer yoga

Pivo dnes také pije kde kdo. Ale kdo u pití piva stíhá ještě cvičit jógu? Spojte příjemné s užitečným a vyrazte na velmi přátelskou a pohodovou lekci pivní jógy, která se stala hitem zejména v Berlíně, ale nyní už i u nás. Beer jógu berte spíš jako kolektivní zpestření, kde není vaším hlavním cílem tvarování postavy, ale spíše vyzkoušení si něčeho nového. Čeká vás zde třeba pozdrav slunci s láhví vychlazeného piva v ruce nebo balancování na jedné noze s láhví na hlavě. A samozřejmě průběžné usrkávání lahodného moku proložené navazováním nových kontaktů. Lekce beer jógy probíhají například v pražském jóga studiu Solo Bueno.

Zdroj:hawaj.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram