5 efektních, ale nepraktických výmyslů v domácnosti

5 efektních, ale nepraktických výmyslů v domácnosti

Občas na fotkách na internetu i v katalozích stylového designu obdivujete různé vychytávky, které zaujmou vaši pozornost. Často už si ale neuvědomíme, že není tak docela o co stát. 

1. Vintage vana v prostoru

Jako první problém se jeví její vysoké hrany, které pro mladé lidi sice nejsou obtížné, časem vás to ale může začít otravovat. Zároveň se u vás nebude moci vykoupat starší a méně ohebný člověk, a vyšší nebezpečí uklouznutí hrozí i těm plně pohyblivým. Pokud si vyberete opravdu vintage vanu se vším všudy, mějte také na paměti, že ty často bývají vyráběné z atypických materiálů, které si žádají speciální péči, a barevné koupelové balistiky si budete pravděpodobně muset odpustit. 

2. Otevřené ukládací prostory

Jsou krásné, ale mají hned dvě zásadní nevýhody. První z nich se přímo nabízí - každý vám všude vidí, takže musíte stále dodržovat přísný pořádek a rozhodně tam nic neschováte před nečekanou návštěvou. Druhou nepříjemností je pak dozajista nežádoucí prach, před kterým uzavřené skříňky poměrně dobře chrání. V otevřených ukládacích prostorech (ať už v kuchyni, koupelně nebo ložnici) se můžete připravit na pravidelný úklid alespoň dvakrát do týdne. Vůbec v kuchyni se tato nevýhoda zdvojnásobuje. 

3. Bílý nábytek

Efektní. Stylový, ale krajně nepraktický. Můžete si myslet, že ho budete pravidelně čistit, ale bílá časem zajde tak či onak. Nemluvě o tom, že bílé sedací soupravy, židle, stoly nebo křesla jsou naprosto vyloučené pro rodiny s malými dětmi, psi a kočkami. Ale ruku na srdce, občas něco upadne i dospělému člověku a drahá pohovka za desítky tisíc vám to jen tak neodpustí. Stejně je to pochopitelně i s bílými koberci nebo závěsy. 

4. Prosklené stěny

Nic nedodá bydlení tolik na luxusu jako velká okna nebo rovnou prosklená stěna. Úchvatně vypadá v obýváku i ložnici, ale vážně byste chtěli, aby vás každý soused a kolemjdoucí viděl, jak si čistíte před spaním zuby a ukládáte se ke spánku? Prosklené stěny mají smysl ve vilách, které jsou ze všech stran obehnané vysokými ploty nebo ve vyšších patrech, kde na vás nikdo nevidí. 

5. Postel u zdi

Na fotce vyvolává báječný pohodový dojem. Postel pro jednoho u zdi vlastně nijak nevadí, horší je to s postelí manželskou. V momentě, kdy ji ze dvou stran ohraničuje zeď, výrazně se vám zmenšuje přístup. Nejen že ten, který spí u zdi, musí neustále lézt přes postel druhého, zároveň se ukazuje jako velmi těžké převlékání nebo běžné stlaní takové postele. Takže hezké to je, útulné asi také, ale vážně vám to stojí za ty omezení?

popusgar.com ; elledecor.com ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram