5 klíčových věcí pro váš podzimní šatník

5 klíčových věcí pro váš podzimní šatník

Co je důležitější mít ve svém podzimním šatníku, než právě kvalitní svrchník?

I kdyby to měla být jen jediná kvalitní investice letošního podzimu, bude to právě dokonalý svrchník, který vám v chladných a sychravých dnech bude tím nejlepším přítelem ve dne v noci, a dáme krk za to, že se k němu budete vracet i v nadcházejících sezónách.

Jestliže investujete do kvalitního svrchníku, ten se vám hned několikrát odvděčí. Rázem tak budete vlastnit základ, na kterém se dá stavět dokonalý šatník pro celé období podzimu a zimy. Bude vám tak krýt záda i ve chvílích, kdy teploty začnou padat nízko pod nulu.

Vytipovali jsme proto pro vás pětici základních typů svrchníků, které před příchodem studeného období zimy rozhodně stojí za zvážení.

1. Parka

Její unikátní řešení z ní činí dokonalý prostředek v boji proti zimě a chladu, zvláště pak kapuce opatřená hřejivou kožešinou, což věděli i samotní Inuité, kteří ji přivedli na svět. Ale nebojte se, v dnešních dobách budete jen stěží připomínat Eskymáka vyrážejícího za lovem na ledovou kru. Díky střihům a funkčním materiálům bude Parka součástí vašeho moderního šatníku. Navíc přichází ve sportovních i elegantních střizích, které z ní činí příjemnou alternativu klasických kabátů.  

Nákup na 

2. Nepromokavá bunda

Vychází z věcného designu a díky své simple konstrukci: zpravidla bez podšívky, opatřené dvěma nízko položenými kapsami, zapínáním na zip či knoflíky a typickou kapucí se stahovacími šňůrkami, je nepromokavá bunda nezbytnou součástí vašeho podzimního šatníku, ať už trávíte volné chvíle na venkově či při deštivých vycházkách po městě. A i v tomto případě můžete zůstat v klidu, protože od dob kdy vás maminka navlékala do klasické pláštěnky, se už lecco změnilo.

3. Bunda se zatepleným límcem

Oldschool ve stylu Steve McQueen či James Dean mistrně kombinuje klasicky mužský styl a hřejivý komfort, který tělu dopřává vztyčený zpravidla z jehněčí či ovčí kůže zhotovený límec. Nespornou výhodou takto vyzbrojené bundy je tak účinná ochrana před vnějšími vlivy chladného podzimu. Zkuste jeden z těchto kousků zkombinovat s košilí a slim džínsy v teplejší dny, jakmile však teplota klesne, vybavte se flanelovou košilí, chinos kalhotamy a derby shoes zaměňte za kotníčkové workery.

Nákup na

4. Kožená bunda

Kvalitní kožená bunda by měla být součástí šatníku každého z nás. Její výběr může být ale daleko složitější než se na první pohled zdá. Pokud nechcete budit dojem drsného motorkáře, pak by vaše volba měla padnout na jednotný odstín s minimem blyštivých detailů. Černá je dobrá a nadčasová, ale neměli byste opomíjet ani takové odstíny jako světle hnědou či čokoládovou, které se skvěle snoubí s typicky podzimními zemitými tóny barev, jenž na podzim tvoří valnou část našich šatníků.

Nákup na 

5. Kabát

Dá se nosit na tolik způsobů, může být kombinací mnoha zajímavých materiálů a pokaždé, když ho obléknete, bude vypadat jinak. Vždy se podřídí vaší aktuální náladě. Můžete ho doplnit o velkou tlustou šálu nebo šátek a nosit ho zapnutý ať už na knoflíky nebo patenty či ovázaný páskem, anebo nechat rozepnutý a v bohémském stylu volně vlát. Při nákupu klasického kabátu však dbejte jednoho, a sice, aby v té nejdelší verzi nepřesahoval půl stehen.

Jaké bude vaše rozhodnutí? Který z těchto námi doporučených kousků se vám líbí nejvíce, a který přesně zapadne do vašeho stávajícího podzimního šatníku, už je totiž jen a pouze na vás.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram