5 návrhářů, kteří byli vybráni pro prestižní výstavu na MET GALA v New Yorku

5 návrhářů, kteří byli vybráni pro prestižní výstavu na MET GALA v New Yorku

Významná módní výstava v Metropolitním muzeu umění v New Yorku otevře již brzy své brány. Za nimi se skrývají ty nejzvučnější návrhářská jména, ale i 5 nováčků, kteří si pozornost zaslouží stejným dílem!

MET v New Yorku bude za pár dnů zahajovat letošní výstavu na téma Camp: Notes on Fashion. Camp styl módy znamená nadsázku se záměrně špatným vkusem a ironickou hodnotou. Celkový vzhled pak připomíná žongléry z cirkusu, baviče v kabaretu nebo kolotočovou módu. Nejznámějším příkladem je Elton John. Je však nutné poznamenat, že ve výsledku tento styl působí pozitivně. A také dokáže pobavit. Přehnané detaily a doplňky v sobě nesou humor a právě zmíněnou nadsázku.

Jen ti nejlepší návrháři budou vystavovat své ikonické kousky korespondující s tématem pro rok 2019 a těmi jsou Moschino, Balenciaga, Christopher Kane, Jeremy Scott, Jean Paul Gaultier, Erdem a Thierry Mugler. Hlavním sponzorem je Gucci. I tento rok dostanou příležitost ukázat světu své práce mezinárodní designéři. Po pečlivém výběru jimi budou mladí návrháři, kteří mají tvorbu přesně pasující zadanému tématu. Nelehké zadání splňují ve svých kolekcích na jedničku.

Blindness

Současný problém třetího pohlaví se odráží v kolekcích návrhářů JiSun Parka a KyuYong Shina. Androgenní modely se skládají především z ženských střihů ušitých z transparentních materiálů a zdobené jsou perlovými doplňky, které předvádějí muži.

 

Tomo Koizumi

Japonský návrhář se stal slavným po své první přehlídce na newyorském týdnu módy. Jeho rozměrné šaty jsou ušité z nařaseného tylu a organzy. Poté materiál formuje do rozmanitých siluet a střihů. Výrazné barvy propůjčují šatům další zajímavý efekt.

 

Midnight 00

Milánský stylista Ada Kokosar tajně navrhl a představil kolekci obuvi minulý rok. Neoznámil to médiím, ale ony si ho stejně našly. Nešlo totiž o materiál typický pro obuv. Stylistův nápad pramenil z obalů potravin a jeho nadměrného používání. Lodičky obalené celofánem nebo z igelitu ozdobené krystaly jsou vrcholem ironické módy.

 

Palomo Spain

Španělský návrhář z Madridu měl minulý rok to štěstí, že si jeho šaty oblékla Beyonce. Po miliónech zhlédnutí na Instagramu se strhla mediální bouře a každý chtěl vědět, kdo šaty navrhl. Směs kýče, historických vlivů a teatrálnosti je v kolekcích nepřehlédnutelná.

 

Eda Gimnes

Designérka si udělala jméno především ve Skandinávii. Celosvětově na sebe upozornila, když minulý rok osočila značku Moschino, že napodobuje nebo dokonce krade její nápady na vzory. Surrealistické motivy a 2D motivy na návrhářčiných oděvech jsou unikátní tím, že matou svou rafinovaností.

 

 

Zdroj: pinterest.com, metmuseum.org, vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram