5 oldschoolových módních kousků, které se vrací do módy

5 oldschoolových módních kousků, které se vrací do módy

Neustále se dočítáme v módních časopisech o tom, že se móda devadesátých let pomalu ale jistě vrací zpět. Pojďte se s námi podívat na konkrétní old school trendy.

Kožené bundy různých střihů a barev

Zdá se, že kožené bundy tu byly vždycky, ale jejich vlny se v historii několikrát neočekávatelně vystřídaly. Podzim je prostě nevyzpytatelný a s ním i podzimní trendy. S koženými bundami je to zrovna tak, jeden rok je všichni prohlašují za out a další rok se jich nemůžeme nabažit. První boom zažily tyto bundy právě v osmdesátkách a devadesátkách minulého století, a to hlavně v Americe a vlastně i celé západní Evropě. U nás byly kožené bundy před sametovou revolucí spíše raritou a do „revoluční módy“ se dostaly právě po listopadu 1989. Byly oblíbené především u pánů a do dámského šatníku v Čechách se dostaly spíše až v 21. století. Loňské podzimní kolekce světových návrhářů jim moc prostoru nedávaly. Návrháři jako Karl Lagerfeld se soustředili především na ozvláštnění dámských i pánských podzimních sak. Letošek je však jiný, a to i na české návrhářské scéně, kde můžete najít opravdu originální kousky. Kožené bundy jsou tu s námi a my je stále milujeme!

Jeanové farmářky

Kraťáskové, dlouhé nebo dokonce jako krásné šaty. Jeanové kalhoty a sukně s kšandami z denimu jsou zpět. Vlastně jsou k dostání ve velmi hojném počtu a pokud víte, jak je nosit, můžou být jak sexy oblečením na léto, tak svůdným kouskem šatníku na podzim či jaro. Ano, ale pozor, střihů je mnoho, a ačkoliv si můžete myslet, že tento kousek je tak klasicky obyčejný, že jej může nosit každý, chyba lávky. Každé postavě se hodí jiný střih, takže buďte opatrní při výběru a nebojte se experimentovat.

Maminkovské kalhoty slečny Fine

Střet mezi mladou a starší generací – jeany s vysokým pasem. Dnešní generaci a vlastně tím pádem i návrháře nadchl kalhotový trend, na který se starší generace snažila nadobro zapomenout - jeany vytažené nad pupík s odhalenými kotníky. Víme, že dnešní mladé a hlavně hipsterské módní proudy učarovává retro. Je to dneska IN a i přes snahu popových hvězd jako třeba Shakira či Britney Spears se na tyto kalhoty nezapomnělo. Ačkoliv značnou část přehlídek na podzim 2018 doplňují pořád trendy slim fit jeans, ulice jasně dává najevo, že chce tyhle vzdušné, uvolněné jeany, které krásně skryjí každou nedokonalost v oblasti pasu, a navíc je můžete kombinovat s krásnými pásky, které budou vidět.

Kruhové sluneční i dioptrické brýle jako z Harryho Pottera

Jako by nám něco říkalo, že návrat tohoto retra nemá moc společného s módou jako s tím, jak se v tomto desetiletí postupně mění sebeprezentace umělců a celebrit. Asi před třemi lety byl IN smart look. Ostré střihy, business oblečení doplněné těmito smart dioptrickými brýlemi. Trend postoupil i k nám. Co se týká slunečních brýlí, opět si tento návrat retra můžou zapsat na své konto celebrity jako například Miley Cyrus nebo Kylie Jenner.

Neonové barvy již nejsou retro

Za tento návrat opět nemůže připsat kredit nikomu jinému než světovým influencerkám Kylie Jenner a Kim Kardashian. Bez nich by tu prostě nebyly. Neonové barvy už vlastně díky nim ani nikdo nepovažuje za retro. Ony totiž dokázaly, že i s tak atypickými barvami, kterým se každý rozumný návrhář vyhýbá jako čert kříže, se dá pracovat. Recept je jednoduchý – neonový kousek a bílé doplňky jsou základem k úspěchu.

stylecraze.com; fashionunited.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram