7 hlavních jarních trendů, které si zamilujete

7 hlavních jarních trendů, které si zamilujete

Přestože počasí není vždy nejhezčí, je již zřetelné, že jaro přišlo. A samozřejmě, že si můžete na sebe obléknout oblečení z loňské sezóny, ale možná by bylo lepší oživit ho typickými letošními hity. Mezi ty patří také mokasíny a kombinace vzorů. Nešlápnete ale vedle ani s trendy pro sezónu minulou, které zůstávají nadále: neonové barvy, výrazné šperky a oversize trička. Jsme v době, kdy se styly mixují. A je jen na vás, co zvolíte!

Jako velmi výrazný trend se letošní jaro ukazují mokasíny, přesný anglický název loafers. Nejčastěji semišové s aplikacemi na špičce. Najdete je v béžové, černé i ostatních výrazných barvách a většinou se vzory s korálků nebo cvoků. Skvěle se hodí k dalším z letošních trendů; džínům s vysokým pasem nebo ke kalhotám zkráceným nad kotníky. Dobře doplní koženou bundu či kalhoty a jsou skvělou obměnou balerín.

 

Další jsou již zmiňované kalhoty nebo džíny s výše posazeným pasem, anglicky high waisted jeans. Je úplně jedno, zda jsou to džíny všech odstínů modré nebo černé či jinak barevné kalhoty. Vypadají velmi elegantně s vysokými podpatky a zastrkanou košilí. Ležérněji si je pak můžete obléknout společně s výrazně popsaným tričkem a Converskami nebo loafers. 

   

Stejně jako v minulých sezónách i tento rok jsou in vzory. Nejčastěji narazíme na různé obdoby květů, puntíky, geometrické vzory či na tzv. vzory sicilské (tj. vzory s námořnickými kormidly, loďmi, nejčastěji v provedení zlatá, červená, tmavě modrá, žlutá). Ovšem pozor na jejich vzájemné kombinování, mohlo by se nám vymstít. Nejefektivnější je ponechat hlavní pozornost jednomu vzoru na jednom kousku a zbytek doladit např. v tónech béžové nebo v jiných neutrálních barvách.

 Pro letošní jaro by vám neměl rozhodně chybět střih oversize. Tedy větší než je vaše vlastní velikost. Ideální je pro něj lehké tričko, svetr nebo i košile. Skvěle se kombinuje s trendy, které jste četly výše; tedy loafers nebo baleríny a vysoké kalhoty.

A co je skvělý trend, jsou rozhodně pleťové odstíny. Dají se kombinovat navzájem, s černou nebo s jakoukoli jinou barvou a vždy vypadají skvěle. Oblíbíte si je především na tričkách a doplňcích.

Tuto sezónu se ale vyplatí nude outfity kombinovat s výraznou bižuterií. Nejoblíbenější jsou dozajista statement necklaces, což jsou velmi výrazné a často také těžké náhrdelníky kombinované i ve vícero barvách. Krásné velké náhrdelníky seženete za skvělé ceny na ebay. Nosí se i více náramků v podobných nebo naopak kontrastních odstínech, podle toho, čemu dáváte přednost. 

   
A jako sedmý trend nezbývá než zařadit neonové barvy. To jsou především růžová, oranžová, svítivá žlutá a zelená a často i modrá. Objevují se všude. Pro elegantní outfit je ale lepší volit jen jeden neonový kousek a ve stejné barvě sladit např. náramky či náušnice. Nejvíce se nosí právě neonové statement náhrdelníky nebo náušnice, trička a boty- ať už jsou to tenisky nebo vysoké podpatky. Velmi oblíbené jsou na jakémkoli sportovním oblečení. 
  

Po aktuálních trendech se zajděte podívat do Zary nebo H&M.
Kombinacím se letos prostě meze nekladou! Záleží na vás, co zkombinujete dohromady a kterému z trendů dáte na jaře přednost. Za mě jednoduše všem. Co myslíte?

Zdroje obrázků: asos.com; pinterest.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram