7 sedmdesátkových trendů, které ovládnou podzim 2018

7 sedmdesátkových trendů, které ovládnou podzim 2018

Není žádnou novinkou, že se trendy postupně mění a vrací zpět. Letošní podzim bude patřit především sedmdesátým létům. Podívejte se na sedm trendů, kterým bude patřit letošní podzim 2018.

1. Květinové vzory 

Květinové vzory si většina z nás spojí spíše s létem či jarem. Proč je ale nevyzkoušet i na podzim, navíc ve spojení se sedmdesátkovými volnými a lehkými střihy. Květiny byly totiž velkou součástí módy tohoto období, což můžeme soudit i podle fotky již z roku 1971. Letos si tento trend pro své kolekce propůjčili i známí návrháři jako Valentino(vpravo) nebo Giambattista Valli (vlevo). 

Sedm sedmdesátkových trendů 2018

2. Kostky 

Kostkované vzory jsou možná na podzim častější než květiny, ovšem letošní střihy jsou také vypůjčené ze sedmdesátkových trendů a vycpávky ramenou nebo over-sized střihy jsou tím jasným důkazem. Na přehlídkových molech jsme kostkované vzory mohli vidět i u značek Fendi (vpravo) nebo také Givenchy (vlevo).Ať už ale zvolíte střih, jaký chcete, kostkovaný vzor rozhodně není špatná volba. 

Sedm sedmdesátkových trendů 2018

3. Třásně  

Třásně jsou jasným znakem sedmdesátek, v sedmdesátých letech jejich půvabu využil i Paco Rabanne (prostřední foto). Letošní podzim jsou třásně opět zpět a je jen na vás, zda zvolíte odvážnou třpytivou kombinaci nebo zůstanete jen u decentního zdobení. Tentokrát se však nejedná o bláznivou ozdobu jako v létě na festivalech, koncertech a letním koupání. Třásně letošního podzimu jsou elegantní. Návrháři se toho u svých kousků rozhodně nebáli, a tak můžeme třásně postřehnout na molechGivenchy (vpravo) či Loewe (vlevo).

Sedm sedmdesátkových trendů 2018

4. Lesklá kůže 

Kůže vás nejen zahřeje, ale také oživí letošní podzimní outfit. A že vás při pomyšlení na kožené oblečení napadá jen kožená bunda? To už je rozhodně minulost, tento podzim můžete vyjít ven klidně v celokoženém outfitu! A navíc čím lesklejší, tím lepší! Pokud nejste fanouškem kožených věcí, můžete kůži nahradit například vinylem, latexem nebo třeba plastem, který si již zahrál hlavní roli v trendech tohoto léta. Tento podzim se lesklá kůže objevila i na módních přehlídkách významných jmen jako Fendi (vpravo) neboSimone Rocha (vlevo).

Sedm sedmdesátkových trendů 2018

5. Velká saka

Sedmdesátky jsou také období experimentování se sexualitou, což se samozřejmě odrazilo i na módě. Proto si sedmdesátky často spojujeme s vycpávkami v ramenou a neforemnými střihy, které z ženské postavy tvoří spíše mužskou. Ve světě módy se ale tento trend uchytil, a proto jsme outfit tohoto typu mohli vidět například na Bianca Jagger (prostřední foto) a je tento podzim zpět i v kolekcích luxusních značek a známých jmen jako Tom Ford (vpravo) čiValentino (vlevo).

Sedm semdesátkových trendů 2018

6. Zvířecí potisk

Zebra, tygr, nebo gepard? Letošní podzim si budete moct vybrat třeba vše najednou. Podzim bude totiž patřit zvířecím potiskům všech druhů, stejně jako v sedmdesátých letech pro Debbie Harry (prostřední foto) a mnoho dalších. V současnosti se divočinou nechala zlákat i Victoria Beckham (vpravo) nebo návrháři pro značku Balenciaga (vlevo).  

Sedm sedmdesátkových trendů 2018 

7. Kovbojský styl

Pokud se nenecháte zlákat tropickým vábením zvířecích potisků, můžete zamířit na dálný východ a zahrát si na kovboje. Dokonce tak můžete i vyjít do ulic a budete stále oblečená podle posledních trendů. Ze 70. let se k nám totiž vrací kovbojská móda se vším všudy. V sedmdesátkách podobný kovbojský outfit vyšel i Jacqueline Bisset (prostřední foto) a na módních přehlídkách také stále působí. Kovbojové se dostali dokonce i na mola Isabel Marant (vlevo) nebo Fendi (vpravo)

Sedm semdesátkových trendů 2018

vogue.co.uk, harpersbazaar.com, whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram