8 nejúchvatnějších rób z podzimních přehlídek Haute Couture 2015

8 nejúchvatnějších rób z podzimních přehlídek Haute Couture 2015

Redakce Móda.cz vybrala 8 šatů, které nás během podzimních přehlídek Haute Couture naprosto uchvátily. Jsou noblesní, sofistikované a neopakovatelné!

I Valentino se ve své Haute Couture kolekci pro Podzim 2015 vytáhl dokonalou róbou. Možná by se více jak do renesančního zámku hodila do zchátralého francouzského paláce, ale co... Alespoň není pochyb o unikátnosti. Černý šifon se zlatým vyšíváním a výraznými šperky je jistě dobrou volbou.  

Barva noční oblohy se k tvorbě Zuhair Murad perfektně hodí. Jemné zdobení připomínající luční kvítí a stříbrný pásek dokonalost celé večerní róby jen doplňují.  

 

Od Elie Saab můžeme očekávat velkou slávu u každé kolekce, kterou odprezentuje. Romantické šaty v ženských siluetách zaujímaly v kolekci hlavní prostor a my jsme pro vás vybrali dvoje z nich. Jedny poměrně neobvyklé v temné petrolejové s pracným ručním vyšíváním.

Druhé už pro Elie Saab o něco klasičtější - zahalené do zlaté v jednoduchém střihu, doplněné o tenoučký zlatý pásek a s důmyslným řešením vrchního korzetového dílu. Vzaly nám dech. 

Atelier Versace přišel s unikátně zpracovanými šaty v jemné levandulové s nádechem do odstínů starorůžové. Efektně vyřešil především vrchní díl šatů, kde propletl jednotlivé části a dosáhl tak výsledku, který upoutá hned na první pohled. 

Bledě modré peří. Hodně peří. Představujeme jednu z nejdůmyslnějších rób posledního Haute Couture. I ona spadá pod Atelier Versace. Šaty, alespoň v nás, evokují zábavné podniky z doby První republiky. A že to tehdy uměli pořádně roztočit! 

Zlatá už tu byla. Ale Schiaparelli ji pojala trochu jinak. Trochu jako řasený alobal. Ale v jednoduchosti je síla, to přeci známe!

Alberta Ferretti se v Couture 2015 také vytáhla. Její šaty byly potištěné historickými motivy připomínající zdobení oken nebo stěn. A modely navíc dokonale zapadaly do prostředí, ve kterém byly foceny. Tyto šaty jsou snad těmi neskvostnějšími z celé kolekce!

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram