Adam Kost má v jarní kolekci 2019 vysoké nároky na kvalitu

Adam Kost má v jarní kolekci 2019 vysoké nároky na kvalitu

Druhá kolekce, kterou návrhář Adam Kost předvedl v rámci módního týdne v Praze, přináší pánskou kolekci zaměřenou na přesný střih a eleganci.

Barevné jarní šátky, které provázely téměř každý model, dávají jasný symbol celé kolekci. Nonšalantnost a styl elegána je tím hlavním, co dal Kost najevo. Muž, kterým se inspiroval, je za každých okolností perfektně oděn. Obleky s rozparky na nohavicích, košile bez rukávů, tílka i maxi svetry. To vše v monochromatických odstínech modré, bílé, růžové i broskvové střídající kousky s jemným vzorem.

Adam Kost je od roku 2015 studentem UMPRUM Ateliéru designu oděvu a obuvi. Již v roce 2013 představil, jako finalista start-up MBPFW kolekci Kontinuální nicota. Loni se mimo jiné účastnil soutěže Baťa Young Designers Challenge, kde vyhrál pánskou kategorii s botou Straight Black. Tento model se pak prodával ve vlajkových obchodech značky Baťa po celém světě.

Adam Kost se zaměřuje na vysoké nároky svých klientů. „Stavebními kameny jsou: dokonalý střih, jasně definovaná silueta a jedinečná práce se vzorovanými materiály,“ říká o své Kost.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram