Adidas přichází s unikátní technologií Climachill, která v létě chladí

Adidas přichází s unikátní technologií Climachill, která v létě chladí

Adidas pro léto 2015 exkluzivně představuje technologii pod názvem Climachill, která vyniká unikátní schopností. Slibuje, že i v nejparnějších letních dnech bude příjemně chladit. 

Technologie Climachill, se kterou přichází sportovní značka adidas je snad úplně první ve svém druhu. Jejím vývojářům se totiž poprvé podařilo spojit, a využít dohromady všechny tři metody ochlazování - vedení, proudění i vypařování tepla! Díky oblečení, které funguje na bázi této technologie, by vám měl i v těch nejparnějších dnech zůstat příjemný pocit z pohybu a zmizet nepříjemné pocení. A právě také proto nese celá kampaň, jež se ke Climachill vztahuje, název #uncontrolyourself.

Ambasadory nové technologie a jejich kampaně jsou hned dva sportovci světového formátu - anglický fotbalista Gareth Bale a tenistka Simona Halepová. Hráč Realu Madrid Bale je z novinky adidasu nadšen: „Chci, aby moje oblečení bylo jak funkční, tak stylové a nové černé tričko Climachill je skvělým příkladem sportovního oblečení, kdy jde vzhled a funkčnost ruku v ruce.

A jak vlastně Climachill funguje? Je založen na principu odvodu potu z těla - rozdílně pro ženy a muže. V jednom z prováděných výzkumů bylo totiž zjištěno, že těla muže a ženy neprodukují nejvíce potu na stejných místech, a tak se tomu adidas přizpůsobil. U žen se soustředili na vrchní část zad a na lýtka, u mužů potom na oblast ramen a hrudníku.

3D hliníkové body jsou na tričku rozmístěny tak, aby při zahřátí okamžitě tělo ochlazovaly. Použitý materiál funguje jako síťovina a neprodleně z těla pot odvádí pryč. Třetí složkou je příze SubZero. Ta zvětšuje kontaktní plochu trička s lidským tělem, díky čemuž dokáže z těla odvést více potu.

Zdroj: oficiální zastoupení adidas pro ČR

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram