Agyness Deyn módní návrhářkou

Agyness Deyn módní návrhářkou

Modelky se většinou, pokud si chtějí vybrat jiné povolání, pouští do herectví. Dalším oblíbeným odvětvím je i módní návrhářství. A právě v něm se zkouší prosadit i Agyness Deyn. Jak vypadá její debutová vlastní kolekce?

Agyness Deyn, původem anglická modelka, působila v modelingu zhruba od roku 2007 do roku 2012. Jejím vrcholem byly roky 2007 a 2008. Deyn celkem dvakrát ohlásila, že z modelingu odchází a své druhé oficiální prohlášení o odchodu z roku 2012 zatím dodržuje. Do ústraní se ale úplně nestáhla, občas ji vídáme v malých a méně významných časopisech, kde většinou popisuje herecké roličky, ke kterým se v poslední době dostala, nebo strasti života jako modelky. O Agyness jako o návrhářce se začalo psát ve spojení s vytvořením kolekce pro značku Dr. Martens. Design ale Agyness nadchl natolik, že před pár dny spatřila světlo světa její vlastní řada s názvem Title A.

Agyness se již na počátku letošního roku nechala slyšet, že stvoří kolekci, jež bude přesně odpovídat jejím vlastním potřebám, a to především v podobě lásky k pánskému oblečení. Kolekce vznikla ve spolupráci s Tracy Moore, s níž pracovala už na kolekcích pro Dr. Martens, a též s přispěním sestry Agyness Emily. ‚‚Naším záměrem bylo vytvořit oblečení hranatého střihu a kostýmky pro uvolněnou ženu," popisuje vytyčený cílový styl kolekce Agyness. Přemíru pánských prvků ale v nové řadě nečekejte, Agyness chtěla zachytit i ženskost. V kolekci tak najdete i sukně či hedvábí. 

Agyness má do budoucna se svou novou značkou velké plány. Ročně by měly vycházet celkem 4 kolekce a později k nim přibude i obutí, brýle a kožené zboží. Současnou kolekci můžete nakoupit za celkem dostupné ceny na stránkách Net-A-Porter pod sekcí New Designers.

Zdroj: grid.mk, telegraph.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram