Aktuálně ze světa módy: J.Crew snižuje počet zaměstnanců, LVMH koupil Couture Dior

Aktuálně ze světa módy: J.Crew snižuje počet zaměstnanců, LVMH koupil Couture Dior

Někdy píšeme o módních kampaních a změnách návrhářů, aktuálně přinášíme témata z té části módního průmyslu, které na první ani druhý pohled nevidíte.

J. Crew začal s řadou změn a mezi prvními kroky bylo oznámení, že zruší na dvě stě padesát pracovních pozic ze svého vedoucího oddělení. Tím pádem přijde 150 lidí o práci na plný úvazek a zrušeno bude dalších sto pozic, které do teď sloužily třeba pro stážisty. Toto radikální snížení přinese ročně úsporu až 750 miliónů korun, což se značce vyplatí i přesto, že veškeré poplatky s ukončením pracovních poměrů a rušení míst vyjdou na třetinu ze všech těchto úspor, tedy zhruba čtvrt milionu korun. "Tato náročná rozhodnutí bereme velmi vážně, ale považujeme je za nezbytná," prohlásil CEO Millard Drexler.  

Dior si celé desítky let řídil svou náročnou Haute Couture kolekci sám, ale v první polovině roku 2017 se rozhodl ji prodat za v přepočtu 175 biliónů korun nadnárodnímu koncernu LVMH, což je společnost vlastnící až 70 různých značek včetně Louis Vuitton, Emilio Pucci, Givenchy či Marc Jacobs. Pro běžného milovníka módy nebo klienta Dioru by ale vše mělo zůstat při starém. 

fashionista.com ; lvmh.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram