Alberta Ferretti představila limitovanou edici pro moderní ženu

Alberta Ferretti představila limitovanou edici pro moderní ženu

Dynamická kolekce určená zaneprázdněné ženě s úspěšnou kariérou je skvostným dílem italské návrhářky Alberta Ferretti.  

Styl pro úspěšnou ženu

Exkluzivní látky, prvotřídní zpracování, sofistikované střihy, ručně zpracované detaily, ale i klasické prvky ženské siluety jsou jednoznačně vítěznou kombinací v nové podzimní kolekci 2018 od slavné italské návrhářky Alberta Ferretti. Jejím jednoznačným cílem bylo vytvořit příležitostný oděv pro super úspěšné ženy, které často cestují a chtějí se luxusně oblékat. Od minimalistického kancelářského obleku v typické černobílé kombinaci po večerní róbu ve výrazných barvách, tato žena bude zářit, kdekoliv se objeví.

 

Z pracovní schůzky na společenskou akci

Ferretti se zaměřila na zachycení pohybu a energie, což je patrné na jemných dlouhých třásních na šatech, halenkách ale i saku. Velmi dlouhé třásně z hedvábí prostupovaly do celé kolekce, až se staly jejím symbolem. Neobvyklým doplňkem byly zejména na hedvábných šálách doplňující pracovní oblek. Ferretti přemýšlel o celém denním režimu své byznys ženy a na večer jí vytvořila odvážné transparentní kaftany zdobené peříčky nebo krystaly, třpytivé obleky a šaty připomínající západ slunce umocňující pohyb dalšími hedvábnými třásněmi.

Elegance i vtip

Alberta Ferretti vidí pracovně vytíženou ženu jako elegantní stylovou ikonu s citem pro precizně zpracované detaily, luxus s velkou dávkou sebevědomí. Vtipné, ale elegantní detaily zpracované v té nejvyšší kvalitě, jsou jen třešinkou na dortu celé kolekce. Plynulý přechod od pracovního oděvu k večerní róbě je patrný v celé limitované edici a to díky vysoce kvalitním látkám využitých jednou na obleku a poté zase na večerních šatech a přitom pokaždé jinak. Limitovaná edice pro podzim 2018 je moderním pojetím moderní stylové ženy, která rozhodně ví, co chce. 

 

Zdroj; vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram