Alberta Ferretti se zaměřila na denní outfity ve spojení s lehkou výstředností

Alberta Ferretti se zaměřila na denní outfity ve spojení s lehkou výstředností

Italská návrhářka se tentokrát více zaměřila na denní outfity, aby však nezklamala, přidala pár šatů ala červený koberec, u kterých se inspirovala mořem.

Kolekci Resort 2020 představila Alberta Ferretti v jachtařském klubu v Monte Carlu. Příznačně vybrané prostředí korespondovalo s hlavní inspirací, kterou návrhářce poskytlo právě moře. Alberta patří mezi designéry, kteří znají své zákazníky a ví, co jim nabídnout. Tolik oblíbené šifonové šaty nesměly chybět ani tentokrát. Volány tvořící krásné zvonečky v barvách korálové, modré a zelené poutaly všechny přísedící oči.

Ferretti nešetřila průhlednými materiály, které zdůrazňují ženskou krásu, a přitom neodhalují nic navíc. A přesto, že jde o kolekci pro běžné nošení, Ferretti se domnívá, že krok k výstřednosti za poslední roky udělala většina žen. „Ženy se dnes již nebojí odvážit,“ řekla Ferretti o odvážnějších kouscích ve své aktuální kolekci.

V kolekci najdeme manšestrová sáčka, lesklý kožený overal ve výrazné rudé, klasické dámské kalhotové kostýmky a širokou variaci šatů i sukní. Široká škála barev působí v kolekci jako malířovo plátno a nejenom díky tomu se na její práci díváme s upřímným nadšením.

Detaily zde hrají velkou roli. Všimněte si jednoduchých, a přesto elegantních pásků u většiny modelů, výraznějších náhrdelníků nebo cross kabelek sladěných do posledního puntíku. Jednotlivé části kolekcí na sebe barevně perfektně navazovaly, a tak to byla opravdu krásná podívaná.

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram