Alexander McQueen se inspiroval křehkou krásou přírody, kterou vložil do jarní kolekce 2020

Alexander McQueen se inspiroval křehkou krásou přírody, kterou vložil do jarní kolekce 2020

Kolekce, kterou sice využijeme až za pár měsíců, nás může potěšit svým bytím už dnes. Alexander McQueen oslavuje faunu a flóru a bohatství Země. To vše propojil ve smyslu krásy žen a květin propletené dohromady.

Kolekce oplývá podtržením ženskosti v kontrastu s ostrými rysy a vojenskou estetikou. V barevném provedení najdeme jasné a syté barvy od bílé a černé, přes jantarovou, slonovinovou až po červenou a khaki.

Růžové šaty z krajkového úpletu s vrstvenou sukní a transparentními rukávy doplňují kožené bundy a kabáty v červené a černé s otevřeným dekoltem, které perfektně tvarují tělo a přizpůsobí se ženské siluetě.

Oblíbenými materiály jsou napříč celou kolekcí bavlna, hedvábí a krajka, asymetrické střihy a výrazné detaily je perfektně doprovázejí. Všimněte si stupňovaného zapínání, grafických potisků, ručních výšivek i různých knoflíků. V kolekci najdeme něžné šaty stejně jako motorkářskou či vojenskou bundu.

Druhá část kolekce je zaměřena na šaty a společenské kalhotové kostýmky a sukně. Šaty s odnímatelným zapínacím lemem, korzetové šaty v tmavě červené, růžové i černé s ručně skládanými papírovými květy, které jsou taženy v kruhovém vzoru kolem těla, aby vyvolaly efekt skutečného květu i tylové šaty s ručně vyšívanými nitěmi ve tvaru magnólie rozhodně osloví vybrané publikum žen. Třešničkou na dortu jsou klenoty na jednotlivých modelkách ze starožitného stříbra a zlata nebo šperky jinak zdobené, například pryskyřicí, křišťálem a růžovým dřevem.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram