Andrea Kerestešová: Módou můžeme vyjádřit názor, náladu, přesvědčení, orientaci i kulturu

Andrea Kerestešová: Módou můžeme vyjádřit názor, náladu, přesvědčení, orientaci i kulturu

Poznat Andreu Kerestešovou je opravdu příjemný zážitek. Vyzařuje z ní pohoda a přátelství, pozitivní přístup k životu, svoboda oblékání i něco málo navíc... A tak mě na pár chvil více než natáčení zajímalo, jaký má Andrea módní vkus a kteří návrháři ji oslovují...

To, co mě zajímá pro tento rozhovor nejvíce, je asi to, jak vnímáš módu v Česku a vše kolem ní?

Modu vnímám jako vyjádření člověka, ukazatel toho, kdo jsi. Zároveň obdivuju lidi, kteří módu neřeší, protože to nemají zapotřebí. Módou ale můžeme vyjádřit názor, náladu, přesvědčení, orientaci, kulturu. Tak to vnímám já. Je důležitá, ale pro život jako takovej nepodstatná.

Co si ráda oblékáš a v čem se cítíš nejlépe?

Nejlépe se cítím v oblečení z bavlny, která se nekrčí, je příjemná na kůži. Styl oblečení je pro mě jasnej, hlavně ať je to pohodlné. Výkřikům módy se docela poslední dobou vyhýbám. Preferuju spíš klasické ověřené modely. Jako kvalitní džíny, tenisky, bílé tričko, padlá košile, dlouhé šaty a sukně.

Máš své oblíbené značky?

Ani ne, nakupuju spíš intuitivně, když se mi něco líbí. Velmi ráda ale podporuju české značky a mladé neznámé návrháře. Jinak mi ale vůbec nevadí být oblečená no name.

Když dojde na oblékání filmových rolí, mluvíš do toho, nebo si vezmeš, co je nachystané?

Moc do toho nemluvím. V roli nejsem Andrea, jsem postavou. Musím podléhat jejímu stylu a charakteru. Řeknu si ale, když mi je něco nepříjemné nebo omezující.

Ráda fotíš a s tím i cestuješ, jak hodnotíš módu za hranicemi ČR?

Myslím, že je mnohem tvárnější, různorodější, my jsme tady hodně ovlivnění trendama. Ve světě se lidi nebojí mít názor, nebojí se vyčuhovat z davu, být originální atd. To se mi líbí. Nikdo by neměl nikoho soudit podle toho, co má na sobě. Je to víc než povrchní.

Vybavíš si z puberty nějaké módní faux pass, nebo se při pohledu na staré fotky nezačervenáš?

Ani ne... Nosila jsem hodně vytahané svetry po mých bratrech... Milovala jsem je, celou pubertu jsem se pod nimi schovávala. Ale nevnímám to jako faux pass. To slovo vlastně v mém životě nemá místo. Nevěřím na trapasy, věřím jen na zkušenosti.

Jak bys zhodnotila svůj vlastní módní styl?

Sportovní elegance ve světlých barvách. Nemám ráda černou, mám jen pár kousků, které většinou nosím jen do společnosti, protože černou jde všechno zachránit a nic nepokazit. Ale jinak miluju světlé pastelové barvy a hlavně bílou. Osobně taky nemám ráda potisky a vzory.

Nově Tě diváci vídají na obrazovkách Ordinace v růžové zahradě, jak si užíváš roli „potvory“?

Ale ano užívám, je to postava, se kterou si herecky můžu vyhrát, má hodně tváří a poloh. Někdy si říkám, že jsem vlastně celej den, když točím nepříjemná. Ale naštěstí se mi daří netahat tuto náladu domů. Do reality.

Stala ses patronem akce Dívka České republiky, která hledá sympatickou sportující dívku. Proč právě tato akce?

Protože tato akce podporuje holky, aby něco dělaly. Aby byly aktivní, aby měly životní cíl. To se mi na tom líbí.  Všem držím palce... A chci, aby si udržely svoji vlastni originalitu.

Když si máš vybrat, co zvolíš? Džíny nebo sukni? Tenisky nebo lodičky? Make-up nebo přirozenost?

Džíny nebo dlouhou sukni. Zásadně tenisky a přirozený make-up :-)

facebook.com/Andrea.Kerestesova

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram