Asertivní kolekce plná romantismu v podání Valentino obklopí podzim 2018

Asertivní kolekce plná romantismu v podání Valentino obklopí podzim 2018

Kreativní návrhář značky Valentino, Pierpaolo Piccioli, použil téměř univerzální symbol romantiky pro celou kolekci. Obklopil ji velkými květinami.

Žena značky Valentino se vyznačuje romantickou duší. Návrhář Piccioli se rozhodl, že půjde svou vlastní cestou. Kolekci obalil klidem. Zároveň věří v kladnou moc krásy a s ní spojené módy. Kolekce byla odhalena v neděli a autor k ní řekl: „Je to o individuálním osobním a vášnivém přístupu k životu. Domnívám se, že jde dnes o opravdu silnou vlastnost, být divokým, silným a jemným zároveň. Ne však agresivním, nýbrž asertivním. Začal jsem tuto kolekci tvořit s myšlenkou romantismu jako síly, ne jako slabosti.“

Podstatou kolekce a květin jako takových tedy není jemnost a křehkost, ale určitá síla, aby stereotyp romantismu změnil na něco odvážného a silného.

Kolekce a její detaily jsou ale zároveň vynalézavé. Pro podzim návrhář upřednostnil dlouhou siluetu šatů, bund i kabátů, ke kterým téměř vždy ladil rovné a štíhlé kalhoty. Květiny nebyly na modelech jen natištěny, tvořily i strukturu některých šatů jako živůtky, rukávy či celý výstřih. Návrhář se držel jemnějších barev, několik modelů však zahalil i do sytějších tónů.

Moderní elegance v podobě silné, asertivní kolekce předčila mnohá očekávání.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram