Atmosféra New Yorku byla zachycena v kolekci Proenza Shouler

Atmosféra New Yorku byla zachycena v kolekci Proenza Shouler

Moderní pojetí dnešního New Yorku se úspěšně podařilo zachytit dvojici návrhářů Proenza Shouler v nové podzimní kolekci. S čím překvapivým přišli?

New York a architektura

Dva návrháři Lazaro Hernandez a Jack McCollough stojí za kreativitou značky Proenza Shouler. Po dvou přehlídkách v minulých sezónách konaných v Paříži se nyní vrátili do svého rodného New Yorku. Podzimní konfekční kolekce byla plná návrhářových subjektivních pocitů z města, které nikdy nespí. Zaměřili se zejména na architekturu a tyto linie přenesli i do rezervované kolekce. Strohé střihy byly však oživeny kombinací materiálů a novými experimentálními střihy.

Sexy v pánském obleku

Městský pocit z uvolněných pánských obleků šitých pro ženy s vykukujícími šálami byl znát z každého modelu. Jako by modelky právě přišly z pracovní schůzky z Wall Street. Neokázalý přístup k ženské sexualitě byl znát z toho, že modelky neměly košile. Měly jen oblek. Chytrý způsob, jak neztratit dámský půvab v pánském modelu. Jemně působící bylo i pštrosí peří opatrně sešité po stranách roláku na rukávech. 

Dekonstrukce známého oblečení

Návrháři se zaměřili hlavně na dekonstrukci úpletových šatů, klasických trenčových kabátů a kožených bund. Překvapili tím pro svou originalitu. Nesnažili se vymyslet nic nového. Naopak šli o krok zpět. Vzali něco dlouhodobě existujícího, rozebrali, předělali to a po kouskách vrstvili, až vznikl nový oděv. Povedené jsou zejména úpletové šaty, vesty, trička, mini svetry s průstřihy spolu s krejčovsky dokonalým pánským oblekem. Kožené vesty nošené přes kabát dodávaly na drsnosti. Vrstvení materiálů a jejich struktur je oblíbeným tématem tohoto dua. Trenč se setkala se šálovým límcem místo klasických klop.

Zdroj; vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram