Baby Dior na vlně haute couture S/S 2015

Baby Dior na vlně haute couture S/S 2015

Značka Baby Dior si pro letošní sezonu Jaro/Léto 2015 připravila další vlnu haute couture modelů. Tentokrát ovšem přichází se zářivými barvami.

Baby Dior letos rozdělil svou kolekci na dvě samostatné sezony – Jaro a Léto. Každá je jiná, ale přesto plná barev a luxusních materiálů jako je satén či kašmír.

Kolekce pro Jaro 2015 je reinterpretací Dior klasiky. Velkou inspirací k jarním modelům se stala pro Christiana Diora vzpomínka na rok 1947. V tomto roce Monsignore Dior navštívil Spojené státy a zamiloval se do New Yorku. Pro něj to byla druhá Paříž. Změť elegantních ženských i cosmopolitních tvarů výrazných barev, jako je žlutá, bodrá i zář večerního města, všechno to ho uchvátilo a stalo se pro něj ohromnou múzou.

Jarní kolekce ve svých modelech částečně odvíjejících se od dospěláckých kolekcí jednoznačně zachycuje ducha značky Dior. Stejně jako elegantní střihy jsou i tkaniny a výjimečné barvy symbolem tohoto módního domu.





Při tvorbě dětských modelů pro Léto 2015 hledal Christian Dior inspiraci o století dříve. Tentokrát se pro něj stala múzou impresionistická díla nejslavnějších francouzských malířů 19. století. Letní couture kolekce tak vzdává hold umění, které nádherně snoubí barvy a vykresluje krásné přírodní krajiny, umění, které tolik zbožňuje. Proto se rozhodl v dětské kolekci převyprávět díla pocházející od Moneta či Renoira

Na hedvábí i bavlně měkkých dívčích tvarů poskakují jemné cukrové barvy, ale při detailním pohledu zjistíte, že rozkvétají do květů či leknínů plovoucích na modré hladině. Vše je tak rafinované, romantické, elegantní a radostné.





Zdroj: dior.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram