Balet Národního divadla na módní přehlídce Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Balet Národního divadla na módní přehlídce Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Balet ND se letos poprvé účastní prestižní módní akce Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Sólisté Baletu ND Ondřej Vinklát a Marek Svobodník vytvoří speciální choreografii k módní přehlídce návrhářky Zuzany Kubíčkové, která se uskuteční 3. září 2018 v Rudolfinu v Praze.

„Paris Opera Ballet, New York City Ballet, Ballets Russes – přední zahraniční baletní soubory vždy spolupracovaly s řadou fenomenálních módních designérů. Touto cestou chce jít i Balet ND. Věřím, že půvab a zároveň energie tance vyzdvihne prezentaci výsostně ženské múzy oslavující kolekce Zuzany Kubíčkové,“ říká ke spolupráci umělecký šéf Baletu ND Filip Barankiewicz.  

Módní show, ve které se představí řada talentovaných členů uměleckého souboru Baletu ND, není zdaleka prvním společným choreografickým počinem dvojice prvního sólisty Baletu Národního divadla v Praze, dvojnásobného laureáta prestižní Ceny Thálie Ondřeje Vinkláta a sólisty Baletu ND Marka Svobodníka. Oba jsou známí z Národního divadla nejen jako tanečníci, ale i jako tvůrci. Vinklátova choreografie Dumka byla například součástí inscenace Slovanský temperament, poslední premiéry Baletu ND v sezóně 2017/2018. Tanečníci ve dvoraně Rudolfina vytvoří iluzi organického prostoru, který bude měnit podobu a tvar tak, aby jednotlivé modely opravdu promluvily.

„Rudolfinum bylo od svého počátku koncipováno jako dům múz. V současné době se zde prolíná hudba a výtvarné umění a mně se zdálo zajímavé přivést do takového prostoru tanec, který je současně svou elegancí a křehkostí také velmi blízko naladění mé nové kolekce,“ doplňuje ke spolupráci s tanečníky návrhářka Zuzana Kubíčková.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram