Balmain se vrací k mistrovské práci vysoké módy

Balmain se vrací k mistrovské práci vysoké módy

Dvorní návrhář Olivier Rousteing vrátí luxusní značku Balmain mezi Couture domy.

Celebrity milují Balmain

Mladý návrhář oznámil přehlídku své první kolekce Balmain Couture a to v lednu 2019. Rousteing byl posledních pár let chválen samotnými majiteli značky, protože jí vrátil do povědomí módního světa. Jeho výrazné kolekce si zamilovaly celebrity i modelky a tím i veřejnost. Mnohé známé a obdivované osobnosti včetně Kim Kardashian, herečky Kate Bosworth a modelky jako Rosie Huntington Whiteley i krásky z Viktoria Secret si pravidelně na červený koberec oblékaly jen značku Balmain. Návrhář působí u luxusní francouzské značky od roku 2011. Zaslouží si jen pochvalu. Jeho propracované střihy, komplexní ruční práce a nápady jsou vysoce unikátní. 

Velký krok pro návrháře

Celých 16 let se značka Balmain nezapojila do Couture přehlídek. Vysoká móda nebyla součástí její nabídky. Významný krok přichází nyní. Mladý talentovaný Olivier si musel počkat celých 8 let na svou velkou příležitost ukázat, co dokáže ve vysoké módě. Mnoho sezón si budoval svou kariéru a prestiž. Jeho hlavním cílem je také zasáhnout širší veřejnost. Je si vědom toho, že mnoho lidí si nemůže drahé oblečení dovolit. Couture bude samozřejmě exkluzivní zboží pro pár vyvolených, ale Olivier míří ještě dál. 

Další nápady

Mladý návrhář chce po prezentaci Couture show spolupracovat s jinými značkami, aby vytvořil parfémy, doplňky a obuv. Předchozí spolupráce s Loreal nebo H&M byla velmi populární a o krok blíže obyčejnému spotřebiteli. Prostřednictvím vysoké módy u Balmain přitáhne více pozornosti na sebe, a tím i na své další projekty. Těšit se můžeme na rtěnky i parfémy z rukou moderně myslícího návrháře. Podle jeho slov propůjčuje svým novým projektům včetně Couture kolekce vlastní čest a poctivou ruční práci. A ceny budou také prý příznivé. 

Zdroj: vogue.co.uk, pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram