Barevná paleta vyzdvihla kolekci Salvatore Ferragamo Pre-Fall 2019

Barevná paleta vyzdvihla kolekci Salvatore Ferragamo Pre-Fall 2019

Nová Pre-Fall 2019 kolekce módního domu Salvatore Ferragamo byla plná měkkých konstrukcí a elegantních střihů. Inspirací pro barevnou paletu se staly obrazy italského malíře Bronzina.

Kreativní ředitel dámské divize italského módního domu Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, vytvořil kolekci, která byla, co se barevné palety týče, inspirovaná italským malířem Agnolo Bronzinem. Právě jeho obrazy nyní vystavuje Galleria degli Uffizi (galerie výtvarného umění v italské Florencii). Barevná paleta kolekce odkazovala na několik obrazů ze 16. století. A ačkoliv sbírka obsahovala mnoho tlumených barev, nechyběla ani tmavě zelená, modrá či rumělková. „Snažíme se některé ikonické prvky módního domu převést do moderního pojetí,” řekl Paul Andrew. Při hledání v archivních materiálech narazil Andrew na fotografie z 80. let, které vyobrazovaly nadměrné kabáty a právě ty se staly klíčovým prvkem dámské kolekce.

Zatímco se Paul Andrew inspiroval manýristickými obrazy, kreativní ředitelka pánské divize Guillaume Meillandová se rozhodla vytvořit kolekci inspirovanou excentrickým britským spisovatelem Paulem Bowlesem. Nechyběly však ani ikonické kódy módního domu Ferragamo, proto bylo k vidění mnoho elegantních sak, košil, kalhot či kožených bund. 

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram