Barvy a netradiční materiály ovládly podzimní couture kolekci Masion Margiela

Barvy a netradiční materiály ovládly podzimní couture kolekci Masion Margiela

Couture kolekce Maison Margiela rozhodně nepatří mezi ty, které jsou plné večerních šatů a rób. Připravte se na netradiční materiály a výrazné barvy.

Když se řekne Haute Couture, většina z nás si představí honosné róby a tu nejuhlazenější formu krejčoviny, to však rozhodně neplatí v případě Maison Margiela, tím spíš, když v čele stojí John Galliano. V tomto případě se spíš jedná o kolekce plné anarchie, silného dekonstruktivismu a velmi výrazného stylingu. Nejnovější Maison Margiela couture kolekce je materiálově i barevně velmi pestrá, velmi výrazné zastoupení má i netradiční vrstvení.

Barevný neopren

Jedním z prvních materiálů, který upoutá pozornost je neopren - jak v pastelových, tak ve výrazných křiklavých barvách. Baví nás, jak hravě jde ze zdánlivě neforemného, trčivého materiálu vytvořit kousek, který na postavě krásně sedí. Skvělým důkazem jsou například fialové šaty či oranžový kabátek, které díky průstřihům nabírají úplně jiný rozměr.

Plasty v hlavní roli

Celá kolekce je výrazná především kvůli materiálům a látkám, které byly použité. Líbí se nám spojení velmi tradičních kousků s oděvy ze zcela neobvyklých materiálů. Početné zastoupení mají plasty - ať už v podobě jednobarevných pásků, tak zpracované jako transparentní korzetové šaty, které jsou navrstvené na dalších oděvech. Nás však nejvíce baví šaty z plastových dílů, které jsou pospojované kovovými proužky. Strukturou připomínají brnění, průhlednost jim však dodává velmi zajímavé odlehčení.

Prošívání

Co by to bylo za podzimní kolekci bez prošívání? V tomto případě rozhodně platí - čím větší a výraznější, tím lepší. Vedle zcela neobvyklých kousků jako jsou dokonstruované zimní kabáty a bundy, kde je prošívání tím nejvýraznějším prvkem, ho můžeme vidět také na bleděmodrých šatech s volánem, které svým "nafouknutím" připomíná plovací záchrannou vestu. Naším absolutním favoritem je královsky modrá zavinovací sukně, která je prošitá po celé své délce.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram