BB krém - ideální propojení krytí s péčí o vaši pleť

BB krém - ideální propojení krytí s péčí o vaši pleť

BB krém je ideálním propojením jemného krycího krému a pěstící péče pro naši pleť. Od jejich představení se na trhu objevilo obrovské množství, který je ale ten nejlepší?

BB krém je mladším předchůdcem pečujícího CC krému s dokonalým krytím, který vznikl na základě úspěšnosti BB krému.

V letních měsících se však rády vracíme k BB, už kvůli jeho lehčí struktuře.

Pokládat si otázku, který z těch, co jsou u nás k dostání, je nejlepší, je možná trošku nadsazené. Protože každý typ pleti potřebuje něco jiného.

Jak ale zjistíte, který je nejlepší pro tu vaši pleť?
Pokuste se nasbírat a vyzkoušet co nejvíce vzorků a případně se i poradit s někým, kdo má podobný typ pleti. Až najdete ten pravý vzhledem k textuře a působení na pokožku, stačí najít ten pravý odstín.

Citlivá pleť
Pokud máte citlivou pleť a chcete dosáhnout opravdu přirozeného efektu, zvolte Jane Iredale Full Coverage BB Cream s příjemnou texturou na minerálním základu. Tento BB krém navíc poskytuje pleti ochranu před slunečním zářením.
Pro citlivou pleť lze také doporučit Christian Dior DiorSkin Nude BB Creme s jemnou texturou a vůní. Je ještě lehčí než BB od Garnier, nevytváří fleky, nezalézá do pórů a je opravdu příjemný i na pleti s častou alergickou reakcí.

Zralá pleť
Pozitivní ohlasy zaznamenává nový  Skin79 The Oriental Gold Plus BB Cream určený pro zralou pleť. Stejně jako předchozí Super Plus Perfection Triple Function velmi dobře kryje nedokonalosti pleti i pigmentové skvrnky, červená místa a měl by také vyplňovat vrásky. Díky jemné textuře na přírodní bázi se dobře roztírá, dá se perfektně vrstvit, nádherně voní a díky dostatku hydratačních látek vytváří přirozený efekt hedvábné pleti. Je ovšem k dostání jen ve světlejších tónech. The Oriental Gold navíc ve svém víčku ukrývá pudr a zrcátko.

Na léto to pravé
Naprosto lehoučkou texturu jemné pomerančové vůně ideální na léto najdete u Skin Food Red Orange Jelly BB SPF20 PA++. Poskytuje samozřejmě ochranu proti slunci a jen jemně kryje. Na druhou stranu díky svému složení na bázi vody se do pokožky vpije a vydrží i několikanásobné koupání.
Velmi dobře na pleti drží také Perfect Hydrating BB Cream od Schiseido, který stejně jako BB od Skin Food neobsahuje žádné oleje a proto se skvěle vpije do pokožky. Schiseido však nabízí lepší krytí, pěstící složení pro udržení mladistvé pleti, sjednocení tónu i po odlíčení, maximální hydrataci a hlavně nejvyšší faktor ochrany před sluncem ze všech BB krému SPF35.

Pleť jako z porcelánu
Máte-li opravdu světlou až bledou pleť, vyzkoušejte Skin Food Good Afternoon Rose Lemon Tea BB Cream nebo Peripera I love BB Cream. Oba dva jsou velmi světlé s jemnou vůní. BB krém značky Skin Food však díky svému přírodnímu složení hydratuje, vypíná pleť a chrání ji SPF faktorem 20. Tento krém bohužel neseženete v českých prodejnách, ale pouze přes internet.

Zdroj: omlazeni.cz,  schiseido.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram