Bohémský a božský - Haute Couture Jaro 2016 Valentino

Bohémský a božský - Haute Couture Jaro 2016 Valentino

Po mole kráčely bosé. Ve vlasech kovové čelenky a spoře oděny do průhledného saténu a děrovaných šatů. Probouzely dojem bohyní procházejících se na pláži. Prezentovaly pohled na Haute Couture módního domu Valentino. 

Kovoví spletení hadi namísto čelenek zdobily vzadu sepnuté vlasy modelek na jarní Couture show Valentino 2016. Secesní nádech s hady zdaleka nekončil. Na kimonech se vyskytly rostlinné motivy a modelky kráčely bosé po mole poházeném okvětními lístky. Navození přírodní atmosféry jednoho z paláců, kde se stýká náboženská skupina, bylo věrohodné. 

V podstatné části kolekce se zabydlela nevinnost v podobě bílé. V maxidélce se zvýrazněným pasem a průhledným vrchním dílem diváka přenesly na rozpálenou exotickou pláž. V zákulisí tak velké show se probírá, jak spojit dva paradoxy. Aby kolekce byla pokaždé jiná a inovativní. Zároveň aby jedna kolekce za druhou při zpětném pohledu tvořily vyvíjející se celek. U Valentino se jim daří oboje. A v této kolekci navíc představily pár modelů, které bychom klidně rádi viděli znovu. 

Bohyně. Chudá dívka. Náboženská sekta i secesní opulence. Valentino Couture byl kolekcí mnoha tváří.

Přehlídky Haute Couture jsou symbolem výběru jen těch nejluxusnějších materiálů spojené v jednotný komplet. Této definici odpovídala i přehlídka 66 modelů návrhářské dvojice, která módu Valentino tvoří. Fialový brokát zdoben zlatými detaily, černé hedvábí a saténový finish zaujaly pozornost doplněný o šperkové korzety. Kovové ozdoby obepínaly i kotníky a přirozené líčení nás napevno utvrdilo v dojmu secesní bohyně na procházce. 

Květiny, brokát, nahé ženské tělo, bílý šifón a zlaté šperky potěšily milovníky opulence. Stejně tak jako celý Valentino Couture 2016. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram