Bora Aksu vzal módní fanoušky na výlet do vesmíru

Bora Aksu vzal módní fanoušky na výlet do vesmíru

Uběhlo teprve několik desítek hodin od doby, kdy návrhář Bora Aksu proměnil centrum British Fashion Council ve fascinující vesmírnou procházku.

Původem turecký módní návrhář, který se může pyšnit titulem ze slavné londýnské Central Saint Martins, nás během své přehlídky dovedl na tiché, klidné a ničím nerušené místo plné jasu, třpytu a vesmírného prachu. Jeho nová kolekce pro podzim/zimu 2019 je inspirována Valentinou Těreškovovou, tedy první ženou, která spatřila Zemi z oběžné dráhy, první ženou ve vesmíru.

Kolekce je velice ženská, bohatá na lehké materiály, holografická, třpytivá a pohádková - přesně podle vzoru módního vesmíru, který si můžeme představit ve své fantazii. Úvodní modely jsou charakteristické pro své celo bílé provedení s jemnými stříbrnými detaily na bundě či obuvi. Tlumené barvy, jednoduché a klasické střihy - tím vším odkazuje návrhář na vesnický život a výchovu Valentiny.

Poté už jsme se ovšem přesunuli na oběžnou dráhu a přehlídkové molo zaplnily nafouklé kabáty a bundy. Růžové šifonové šaty s červenými lemy doslova křičely romantismem nové doby. Mystickou barevnou paletu záhy rozšířila šeříkově fialová, zelená a světle modrá. Vesmírné přilby Aksu vyměnil za ručně vyšívané a pletené čelenky, jež vznikaly díky spolupráci s designérkou Lirií Pristine. Mezi výrazné doplňky řadíme také avantgardní oválné sluneční brýle a perleťové šperky.

Čím víc se blížil závěr celé show, tím barevnější, delší a zdobenější šaty byly prezentovány. Závěr patřil světle modrým dlouhým šatům, jejichž i sebemenší pohyb znamenal okamžitou barevnou proměnu, skutečně vesmírné kouzlo.

nowfashion.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram