Bottega Veneta si pro podzim 2017 vybrala barvy západu slunce

Bottega Veneta si pro podzim 2017 vybrala barvy západu slunce

Téměř sedmdesát dámských a pánských modelů na jedné přehlídce. Podzimní kolekce s nádechem pin-up stylu a italských elegánů.

Přehlídka začala nádhernými fauvistickými odstíny kanárkově žluté, cihlově červené a hnědé. Jak už to tak bývá, tyto barvy se zdržely jen na několika prvních modelech, aby navnadily publikum. Kolekce byla objemná, čítala téměř sedmdesát modelů včetně pánské módy. Rychle se rozšiřující trend propojování pánské a dámské módy tak dorazil i na Milánský Fashion Week. Celkový dojem, který kolekce zanechávala, hlásil už na dálku 40. léta - v účesech, siluetách i materiálech, Tomas Maier jako hlavní návrhář se ovšem od tohoto označení distancoval. 

To ovšem ničemu nevadí, Maier nabídl divákům dokonale zpracovanou ženskou siluetu s výběrem skvostných materiálů, což už v dnešní době lze považovat spíše za raritu. Tradiční délka pod kolena s černými silonkami působila velmi profesionálně. Ke konci přehlídky se ukázalo pár modelů v pastelové paletě barev, které přítomné ženy nechaly s překvapeným úžasem. Drobné i výraznější šperky doplňovaly siluetu přesýpacích hodin, jež podpořil pásek. Jako poslední se po mole prošly dívky v lesklých šatech na zem - to byly zástupci večerních rób, které u žádného velkého návrháře na konci nikdy nesmí chybět.


Pánská móda nádech čtyřicátých let postrádala, ale ničemu to nevadilo. Maier předvedl výrazné motýlky, flaušové kabáty ve vínové i zelené a krom toho tradiční skotskou kostku na šedých sakách. Pánské modely byly jako již tradičně v kolekci zastoupeny v menším množství, viděli jsme jich zhruba patnáct až dvacet. Kalhoty modelům končily viditelně nad kotníky a zpod polobotek vykukovaly béžové ponožky sladěné s barvou kalhot. 


vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram