Bottega Veneta slaví jarní kolekcí 2017 své 50. výročí

Bottega Veneta slaví jarní kolekcí 2017 své 50. výročí

Více jak sedmdesátka modelů, tradiční znaky značky a velká modelingová jména. Bottega Veneta slaví kulatiny. 

Hlavní kreativní ředitel značky Thomas Maier si k 50. jubilejní přehlídce značky přizval aktuální módní hvězdu Gigi Hadid spolu s Lauren Hutton, která se jako modelka a herečka proslavila už před pár desítkami let. Dnes je jí totiž úctyhodných 72 let a stále vypadá skvěle. Kolekce postupovala od nejtmavších barev k nejsvětlejším, takže začala černou, tmavě šedou a tmavě hnědou, pokračovala pár výraznějšími odstíny a došlo až ke slonové kosti, béžové a pastelům. Začátek byl plný tvrdé kožené módy, sexy výstřihů a tenkých zdobených materiálů, z nichž byly ušité šaty, sukně a topy. 

Zhruba v polovině více jak sedmdesáti modelů se módní molo rozsvítilo pod zářivými odstíny. Byť jsme na okamžik čekali, že barev přijde víc, Bottega Veneta setrvala u křiklavé růžové a žluté. Nebylo by to nic zmínění hodného, kdyby barvy nebyly použity na celokožených šatech v lesku, které jejich výraznost jen umocňovaly. Naopak ke konci kolekce jsme se mohli setkat s jejich protipólem - barvami pastelovými. Baby blue a jemná růžová zabarvily modely, které bychom si dokázaly představit jako vhodné do kanceláře - lehká košile, společenské kalhoty do pasu a zastřižené nad kotníky. 

Pánská část kolekce kopírovala dámské oblečení a její modely postupně protínaly dámské šaty, trenchcoaty a společenské kalhoty. Jak bývá zvykem, pánské oblečení bylo v menšině, ale přesto ceníme, že tu bylo. Volné kalhoty s puky v zemitých tónech, kožené motorkářské bundy i projmuté střihy s páskem v pase a také sportovní mikiny s drobnými koženými aplikacemi. Kůže se návrhář nechtěl vzdát nikde. Pánská móda zastupovala něco na pomezí volnočasové módy mladých i starších mužů a business lookem. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram