Brněnská výstava lidových krojů

Brněnská výstava lidových krojů

"Zajímavý dialog nového a starého (v tomto podání lidové tradice krojů), který můžete zhlédnout do 31.12. 2015 v Brně."

Rádi bychom Vás informovali o probíhající výstavě v Moravském zemském muzeu v Brně, kterou by jste si neměli nechat do konce roku ujít, jako tip, jak příjemně a aktivně strávit čas s Vašimi blízkými, a spolu také nasát alespoň fragmenty kořenů tradiční moravské módy, která má mnoho co nabídnout, zvláště když brněnská výstava "Budoucnost tradice", pojednává o tradici českých lidových krojů a zvyklostí (v oblasti módy) v kontextu k aktuální a současné módě a trendovosti, vše v pojetí mladých a talentovaných českých designérů.

   

Tyto historické a nám tradiční hodnoty lidových oděvů, přenesených do nových forem, objevených mladými a talentovanými návrháři Univerzity Baťovy ve Zlíně, daly v souhrnu, Spolu s odborníky, zabývajícími se tématikou lidových krojů, jako je MgrA. Kristína Petříčková, se záštitou senátora České republiky Ing. Stanislava Juránka a děkankou fmk Univerzity T. Bati, vzniknout zajímavé a vyjimečné podívané.

 Je to od dnešního dne už pouze osm dní, co výstava poběží, proto pospěšte a běžte se do Paláce šlechtičen pokochat co nejdříve... nasát tu atmosféru našich přetrvávajících tradic v lidovém oděvu.

 

Kde: Palác šlechtičen, Kobližná 1, 659 37, Brně

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram