Burberry a jejich barevná vlna na podzim 2018

Burberry a jejich barevná vlna na podzim 2018

Nejnovější kolekce Burberry Podzim/Zima 2018 v podání Christophera Bailey hýřila všemi barvami duhy, trenchcoaty a ikonickou Burberry kostkou.

Na jedné straně tradiční béžové tenchcoaty, černá a ikonická Burberry kostka, na straně druhé barvy duhy, výšivky, mikiny a bláznivé svetry. To vše je nejnovější Burberry kolekce pro podzim 2018. O tom, že se značka ubírá mladistvým směrem a řeší aktuální společenská témata, rozhodně není sporu. Sám kreativní ředitel Christopher Bailey prohlásil: "To jsem byl opravdu já, když mi bylo 15". Byla to show, kterou oslavil své 17leté působení ve značce, a rozhodně nejvíce autobiografická kolekce jeho kariéry, symbolicky ukazující začátky jeho kariéry a DIY tendence 90. let. Christopher Bailey pojmenoval kolekci Čas; byla to minulost, přítomnost a budoucnost Burberry. Se značkou se tak rozloučil ve velkém stylu!

Vedle pestrých barev a výrazných kousků v kolekci nechyběla ani největší klasika; trenchcoaty. Basicové jednoduché outfity se prolínaly s pestrobarevnými vrstvenými outfity. Na první pohled by se kolekce mohla zdát velmi nesourodá, ve finále však vytvořila velmi harmonický celek. V celé kolekci se tak objevilo hned několik rovin; minimalistické elegantní modely, ženské šaty a jemné vrstvení, nakonec pak velký vliv streetové módy.

Celá show byla doprovázená písničkou Smalltown Boy, zazpívaná homosexuálem Jimmy Somervillem, což bylo příhodné i kvůli tomu, že byla kolekce plná symbolů odkazujících na gay pride. Sám Christopher dal velký dar mladým charitám podporující práva LGBTQ+ a mentální zdraví. Výrazné barvy duhy tak byly k vidění úplně všude, na kabátech, taškách, čepicích i nápisech. 

Celé show dodala korunku Cara Delavigne, která se na závěr přehlídky objevila v měkkém, dlouhém kabátu ve všech barvách duhy. Že by se snad opět vrátila k modelingu?

Většina outfitů byla doplněna černobílými nebo bíločervenými puntíkatými teniskami, které tak i těm elegantnějším modelům dodaly ten správný streetový nádech. Ty nejsou jediným sportovním prvkem, kolekce je plná mikin, oversized bund a šusťákových souprav.

Podívejte se na video z přehlídky, celá kolekce tak nabírá úplně jiných rozměrů!