Burberry se na jaře 2016 představuje bezostyšně

Burberry se na jaře 2016 představuje bezostyšně

Je nám z toho trochu smutno, ale říci to musíme. Christopher Bailey se s jarní kolekcí Burberry 2016 moc nevytáhl. A snad jakoby to věděl a chtěl to zachránit průhlednými látkami.

Show byla velkolepá - o tom není pochyb. Početný orchestr a nabitá front row, ve které zasedla i Kate Moss a Robert Pattinson. Samotná kolekce ale už tak úchvatná nebyla. Z dědictví značky bylo tentokrát zachováno jen pramálo a kdo se těšil na úchvatná ponča z minulých sezón, třásně a trenchcoaty, odcházel zklamán.  

Bailey se ukázal v moderním světle a přesvědčil přítomné, že nechce nechat ustrnout značku na jednom místě. S mírně futuristickými návrhy provoněl kolekci od začátku až do konce. Občas zvolil tradiční strukturované šaty v pastelových tónech, jindy sáhl bez ostychu po průhledných materiálech a nechal všem na očích většinu z ženské postavy. Pro někoho tím možná kolekci přidal pořádný náboj, za nás už to ale bylo trochu moc. Takto si kolekci tradiční anglické značky v roce 2016 nepředstavujeme. Tohle není Burberry styl.