Bydlení ve stylu FARMHOUSE

Bydlení ve stylu FARMHOUSE

Nebaví vás už šedivé zimní dny? Chcete si vylepšit své bydlení podle nových trendů? Zkuste to třeba ve stylu farmhouse. Uvidíte, že se budete cítit báječně.

Ve stylu farmhouse nejsou dovoleny žádné umělé materiály. Vše by mělo vycházet v co nejčistší podobě z přírody.

Dřevo

Dalo by se říci, že dřevo ať už masivní, se suky, hrubě opracované, prostě jakékoli v co nejpřirozenější podobě je základem pro bydlení ve stylu farmhouse. Pořiďte si masivní stůl,nábytek nebo postel. Cena masivu sice bude vyšší než u dýhovaného dřeva, ale uvidíte, že časem oceníte kvalitu materiálu i jeho životnost. Pokud máte možnost stavět vlastní dům, zaměřte se na stropní trámy a pravou dřevěnou podlahu.

Barvy

Do interiéru ve stylu farmhouse se nejvíce hodí zemitější odstíny, například béžová, která skvěle doplní a vyzdvihne vzhled dřeva. Zvolte tak například sedačku s velkými měkkými polštáři v barvě latté nebo kuchyňské skříňky ve vanilkové barvě.

Oheň

Do farmhouse bydlení jistě patří i krb s plápolajícím ohněm. Teplo, které vychází z krbu je naprosto odlišné od podlahového vytápění nebo sálajícího teplého vzduchu z radiátorů. Navíc, pohled do plamínků působí na většinu lidí uklidňujícím dojmem. Pokud nemáte možnost vlastního krbu, nakupte svícny, například kovové (kov totiž přímo ladí se strukturou dřeva) a rozmístěte je po bytě či domě.

Doplňky

Ani ve stylu farmhouse nesmí chybět správné doplňky. Například textilie z přírodního materiálu nebo keramické úchytky u kuchyňské linky. Hodí se sem i dřevěná malá přepravka na ovoce. A co hlavně nesmí chybět, je čerstvá květina nejlépe lučního kvítí ve váze.

pinterest.com ; countryliving.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram