Bytové doplňky z lidské kadeře

Bytové doplňky z lidské kadeře

Britské designové Studio Swine se rozhodlo produkovat zcela odlišnou a netradiční kolekci bytových doplňků Hair Highway. 

Britské designové Studio Swine se rozhodlo produkovat zcela odlišnou a netradiční kolekci bytových doplňků Hair Highway a k jejich výrobě používají lidské vlasy coby náhradu za vytěžované přírodní materiály.

Hair Highway de facto představuje hojně se vyskytující alternativu k postupnému snižování těžby přírodních průmyslově využívaných zdrojů, jakými jsou například tropické dřeviny či želvovina. Vlasy jsou jednou z mála přírodních zdrojů, které rostou šestnáctkrát rychleji než tropické dřeviny a nejsou omezeny lokalitou, naopak je jimi doslova obklopen celý svět.

S využitím potenciálu tohoto bohatého přírodního materiálu byla vytvořena řada dekorativních kousků, které zahrnují menší předměty, jako jsou sady dekoračních krabiček a šperkovnic, váz a hřebenů. Stejně tak jsou ale vyráběny i větší kusy nábytku jako kombinovaná zrcadla a toaletní stolky.

 

Samotná výroba materiálu pro Hair Highway je v podstatě jednoduchá. Nakoupené vlasy se zalijí pryskyřicí a nechají se vytvrdnout. Poté jsou jednotlivé monolity broušeny a řezány do požadovaných tvarů. 

                                     Výrobní proces Hair Highway