Carolina Herrera vsadila na jednoduchou siluetu ženy

Carolina Herrera vsadila na jednoduchou siluetu ženy

Jednoduchá silueta byla v kolekci Caroliny Herrery bodem číslo jedna. Jednoduchá a méně komplikovaná. Přesto elegantní a ženská.

Módní návrhářka Carolina Herrera vyznačuje ženskost ve všech směrech v rámci svých kolekcí. Proto jsou tolik líbivé a praktické. A právě proto právem zasluhují označení ready-to-wear.

„Jde o velmi jednoduchou siluetu,“ řekla o kolekci Herrra. „Pro mě je méně komplikovaná a zároveň modernější. Někdy, když jsou věci příliš komplikované, pak patří do cirkusu!“

Jednoduché, nikoliv však nudné. Herrera používá magii, efektivnost a eleganci v jednom. Estetické módní vyznání zaměřila na ztvárnění bílých halenek. Sametová stuha, drobné perličky i ručně vyšívané stříbrné linky rukávů dokazují perfektní um designérky. Rukávy do zvonečku, občasné hluboké výstřihy do V i šaty s šifonem směřují spíše k mladším dámám. „Díky této kolekci chci ukázat podstatu domu Herrera,“ svěřila se o své misi návrhářka.

Odstíny vínové, kobaltové i světle růžové mají v kolekci své místo. Hlavní roli však hraje bílá s černou a podtrhují tak fakt, že čistá elegance je jedinečná a nenahraditelná. Musíme však konstatovat, že přísné černobílé kombinace mohou působit až formálně, například pro obsluhu restaurace. A to nejspíš cílem Herrery nebylo…

vogue.com

Prohlédněte si celou kolekci níže...

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram