Cartier odhaluje první novinky vysokého hodinářství

Cartier odhaluje první novinky vysokého hodinářství

S nezadržitelně blížící se hodinářskou výstavou Salon International de la Haute Horlogerie odhaluje Cartier první čtyři ze svých inovativních a kreativních modelů.

S blížícím se jubilejním 25. ročníkem hodinářské výstavy Salon International de la Haute Horlogerie, která se bude konat od 19. do 23. ledna 2015 v Ženevě, Cartier odhaluje první čtyři ze svých inovativních a kreativních modelů, které na SIHHu každý rok tradičně představuje. 

Rotonde de Cartier Astrotourbillon

Hodinky Rotonde de Cartier Astrotourbillon byly světu poprvé představeny v roce 2010. Díky svému působivému číselníku se model stal jedním z nejvýznamnějších hodinářských komplikací kolekce Haute Horlogerie domu Cartier. Pro SIHH 2015 Cartier přichází s novou interpretací tohoto mistrovského díla. Původní design byl zredukován a ponechány byly pouze dvě základní římské číslice, šest a dvanáct. Právě na nich je ukotven nově navržený plně skeletonový strojek 9461 MC s ručním nátahem, kolem kterého rotuje v perfektní harmonii Astrotourbillon ukazující vteřiny. Unikátní model je vyroben v limitované edici 100 kusů a je ukázkou té nejvyšší hodinářské zručnosti domu Cartier. 

Rotonde de Cartier Annual Calendar

Navržené tak, aby nabídly svému majiteli maximální funkčnost, jsou hodinky Rotonde de Cartier Annual Calendar s kalibrem 9908 MC a ročním kalendářem, který je součástí repertoáru Cartier od roku 2012. Inovativní zobrazení času, data na pozici dvanácti hodin, měsíce a dne odkazuje na zcela nový přístup k ročnímu kalendáři. Ten je na rozdíl od tradičního kalendáře, který je nutné nastavovat každý měsíc, potřeba nastavit pouze jednou ročně a dny se v průběhu roku mění z 30 na 31 automaticky.  Mechanický manufakturní strojek se samonátahem využívá 48 hodinovou rezervu chodu a je dostupný v bílém nebo růžovém zlatě na aligátořím pásku. 

Rotonde de Cartier Tourbillon Lové

Cartier odhaluje to, co bývá oku většinou skryto. Vysoká estetičnost a techničnost hodinek umožnila hodinářům věnovat zvláštní pozornost konečné úpravě všech 167 součástek. Tak jako u všech strojků vysokého hodinářství vyrobených v manufaktuře Cartier je i u tohoto mechanického strojku kalibru 9458 MC s ručním nátahem a 52 hodinovou rezervou chodu každý komponent ručně dokončovaný. Zadní část je pak doplněna o zdobné rovnoběžné pruhy Côte de Genève. 

 

Crash Squelette

Cartier přichází s hodinkami Crash Squelette spolu s jedním ze svých prvních tvarovaných strojků kalibrem 9618 MC. Od počátku byl designován tak, aby seděl do jeho konkávních tvarů s důrazem na nejlepší možné rozdělení a estetičnost. Plně skeletonový ciferník pokrytý římskými číslicemi odhaluje strojek ukrytý pod ním. Hodinky jsou tak po právu zařazeny do skupiny vysokého hodinářství, neboť skeletonový strojek se řadí mezi nejvíce emblematické komplikace. Mimořádný design odhaluje velké množství součástek, které jsou zdobeny technikami typickými pro Haute Horlogerie, jako jsou leštěné hrany římských číslic či potahování ocelových částí dodávající saténový vzhled.  

 

Zdroj: evcommunications

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram