Čekáte trenchcoaty, pásky a ženskou módu? Kdepak... Burberry se ubírá jinou cestou

Čekáte trenchcoaty, pásky a ženskou módu? Kdepak... Burberry se ubírá jinou cestou

Trenchcoaty se letos nekonaly. Místo toho je návrhář nahradil džínovými bundičkami a celou kolekci pořádně vybarvil! Pojďte si prohlédnout nečekané zpracování jarní kolekce Burberry. 

Chritopher Bailey se se svou módou vyskytl na opravdu podivném místě. Jarní kolekci nazval "ptáci a včely" a my si nejsme tak úplně jisti, zda je jeho móda inovativní a nebo už hraničí s klišé. Protože pokud jste čekali trenchcoaty v několika provedeních, jemné a tlumené odstíny nebo třeba pásky s mašlí, zklamu vás. Nic z toho totiž neuvidíte. Místo toho vám ale Burberry nabízí širokou škálu barev, populární tenisky a šátky uvázané v pase. Jen těžko říci, jestli předchozí vize Burberry nebyla přeci jen o něco lepší... 

 

Možná se Bailey snaží najít pro Burberry novou vizi a neopakovat, co již jednou bylo předvedeno. Může se to ale jevit problémově. Protože filozofie módní značky Burberry je již daná, mezi lidmi oblíbená. A pokud se návrhář snaží o změnu, zřejmě bude trvat dlouho, než najde pro značku novou pozici, která by nebyla okoukaná od konkurence a zároveň lepší než Burberry takové, jaké ho známe. 

 

Tenisky už mimo jiných předvedl i Dior nebo Chanel a tak se na mole objevily u Burberry. Většinou byly bílé, výjimky tvořily opravdu barevné sneakers - například v modro-červeno-zelené kombinaci. Jak už bylo řečeno, tak trenchocaty se objevily jen minimálně - přesněji tři. Místo kabátků ale návrhář nabízí džínové bundičky, často zdobené bílou kožešinou nebo nakombinované s jinou látkou. Nejpoužívanější materiál byl tenký šifón, který Bailey hodně řasil a skládal. 

 

 

Šaty inspirované klasickým britským létem. Krásně sladěné odstíny růžové společně s vínovou a fialovou, stejně tak jako tmavě modrá s azurovou a tyrkysovou. Některé barevné kombinace jsou více než vydařené - prohlédněte si třeba pozorně poslední fotografii šatů, které připomínají mozaiku v odstínech modré. Jedno je ale jisté; zatímco dřívější kolekce Burberry byly vysoce elegantní, ta aktuální je spíše pro mladou a bláznivou generaci.
Vybrali jsme pro vás ty nejzdařilejší šaty, které byly pro jaro/léto 2015 představeny. 

 

 

Co ale provázelo celou kolekci byly velké mašle v nejrůznějších barvách. Šaty byly převázány jednoduše, ale hravě. Mašle celé outfity dostatečně oživily. Stejně tak jako barevné sneakers nebo sandálky - ty speciálně stojí za povšimnutí, jelikož podpatky se tentokrát kolekci minuly obloukem!  

 

 

Na závěr dáme trochu prostoru i pánům. U pánského oblečení není Baileyova změna tak razantní a viditelná. Pánové nosí klobouky sladěné s kompletním outfitem, na nohou mají taktéž bláznivé tenisky. Ani jim nechybí příruční tašky. Mužům návrhář stále ponechal pověstné kabáty. To mu ale nezamezilo v použití džínoviny, ombré efektu a výrazných barev.

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram