Céline S/S 2015

Céline S/S 2015

Značce Céline a její kreativní ředitelce Phoebe Philo k inspiraci postačila jediná zpěvačka a pár jejích chytlavých písní.

Tou zpěvačkou je anglická hudebnice a skladatelka Kate Bush. Lepší reklamu si ani přát nemohla. Phoebe Philo během show své značky Céline , kde působí jako kreativní ředitelka, nechala zahrát její písně a po závěrečném defilé dávala rozhovory novinářům v tričku s nápisem se slovy pocházejícími z jedné písničky výše jmenované zpěvačky. Co Philo na tvorbě Kate Bush tolik zaujalo a jak se vůbec dá píseň transformovat do něčeho hmotného?

Přehlídku odstartovala píseň This Woman's Work a Phoebe se jí cítila velmi ovlivněná: ‚‚Byla jsem tou písní neskutečně inspirována. Nemohla jsem uvěřit tomu, jak zranitelné to bylo. A být zranitelnou je důležitou součástí toho být kreativní." A otevřená byla dle svých vlastních slov Phoebe naprosto všemu, jen tak na něco neřekla ne a snažila se nebýt předpojatá. Uchylovala se k různým emocím a náladám a otiskla je do své nové kolekce pro Céline.

Naprosto běžné střihy šatů, topů, sukní či kabátů Phoebe Philo transformovala do svých vlastních. Jako by se snažila zajeté a praktické střihy vyvést z míry a tím překvapit své zákazníky. Spojovala je s různými lakovanými kousky látky, čímž se její kolekce naprosto odlišuje od všeho, co jsme od Phoebe zatím mohli v rámci její tvorby vidět. Malým riskem byl květinový vzor, i ten se do nové módní řady vplížil. Sladkou a křehkou múzu však nečekejte, i v této fázi zůstaly modely surové a dynamické. Svými kousky a hlavní inspirací v podobě písně This Woman's Work Philo odkazuje na sílu každé ženy a na všechny její role. Ve svém případě práci matky, sestry, přítelkyně a módní návrhářky: ‚‚Je to velké množství rozdílných věcí. Všechny jsou naplňující, všechny rovnocenně důležité."

Zdroj foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram