Červená a dost - Podzim Givenchy 2017

Červená a dost - Podzim Givenchy 2017

Zatímco módní dům Givenchy postrádá kreativního ředitele, jeho ateliér dal dohromady kolekci, v níž zrekapituloval posledních dvanáct let.

Italský návrhář Riccardo Tisci nastoupil na pozici kreativního ředitele v módním domě Givenchy v roce 2005 a obraz, který teď svět o značce má, znamená silný odraz především jeho rukopisu. Vzhledem k tomu, že Tisci značku opustil a do teď nebylo oznámeno jméno jeho nástupce, rozhodl se ateliér Givenchy, že v rámci podzimní kolekce 2017 uvede prozatímní kolekci o 27 modelech skládajících se z toho nejlepšího, co značka za celé své působení uvedla. Chytrý krok. 

Tým tvořící pod Givenchy chtěl primárně znovu uvést styl, který byl typický pro zakladatele značky, i tak se ale neubránil tomu, aby v něm byly cítit prvky Riccarda Tisci. Navíc se designéři rozhodli, že celou kolekci vytvoří jen v jedné barvě; červené, která je také odstínem sezóny. Rozhodně se tím postarali o to, že na jejich kolekci jen tak nikdo nezapomene, protože použít opravdu jen jeden odstín a žádný jiný a ještě k tomu snad ten nejvýraznější, jaký existuje, to dlouho nepamatujeme. Kolekce byla o sportovním nádechu, zkrácených nohavicích, jehlovém podpatku, kůži, kožešinových límcích, voláncích a krajkách. Měla vše, a i když bez návrháře, nic ji nechybělo...

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram