Česká móda v Gallery Lucerna

Česká móda v Gallery Lucerna

Včerejší den byl ve znamení české módy a to na velice krásném místě v Gallery Lucerna. Odehrávala se zde prodejní prezentace Grace´n´Glamour s podtitulem Fashion and the City. 

Jako každý rok i letos se redakce Moda.cz zúčastnila prodejní výstavy Grace´n´Glamour, a potěšilo nás, že tentokrát vše probíhalo trochu jinak. Nejenže 20 českých návrhářů představilo své kolekce, ale vyvrcholením celodenní akce byly i módní přehlídky vystavujících tvůrců. Velice příjemné zpestření!  

A co jsme mohli vidět? Jako první se nám představila Ivana Follová/ IF, která nám představila ukázku z nové spolupráce s fotografem Petrem Našincem. Abstraktní motivy převedené do textilního designu. A vážně abstraktní byly...

                      

Další fotky z přehlídky se připravují... 

 

Dalším v pořadí a úplným nováčkem byla slovenská módní návrhářka  Petra Schultzová se značkou CORD DECKER, kterou asi většina z vás moc neznala, ale se kterou jste se již měli možnost seznámit v našem rozhovoru. Petra nás velice překvapila nejen svou skromností a upřímností, ale hlavně svými modely. O této značce bychom rádi slyšeli mnohem více a více. Krásná a profesionální práce! Posuďte sami. 

                       

Módní návrhářka Jana Minaříková je na GnG stálicí. Celá kolekce se povedla a líbila se mi. Obzvláště pruhované roláky s business pruhovanou sukní. Jany tvorba se nám zamlouvá a moc jí fandíme.

                      

 

Bára Štěpánová se značkou BSTEPAN nám též měla co ukázat. Bára klade důraz na vysokou kvalitu materiálů a precizní řemeslné zpracování. Mohli jsme vidět jak elegantní šaty, tak prvky pánského oblečení. Žlutá umělá kožešina na kabelkách byla velice zajímavá. (foto se připravuje)

                      

 

Jaroslava Procházková měla před pár dny svou módní přehlídku v mramorovém sálu v Lucerně, kde jsme chyběli. Naštěstí jsme jí mohli vidět i zde na GnG. Jaroslava je známá svou pleteninou a ta v podzimní kolekci nechyběla. Aktuální kolekce nese název Timeless Harmony.

                       

 

Celá akce GnG byla letos velice úspěšná a akční. Místo konání bylo zvoleno velice dobře a patron a moderátor Jan Čenský byl jako každý rok okouzlující a velice šarmantní. Mám ráda jeho přednes básní od novinářky Evy Brixi, kterými zpříjemnil čas, kdy měly modelky plné ruce práce na přípravu v zákulisí.