Cesta do nebe a zpět s jarní a letní kolekcí Giorgio Armani 2020

Cesta do nebe a zpět s jarní a letní kolekcí Giorgio Armani 2020

Vydejte se s námi na cestu do nebe a zpět. Gorgio Armani pro přehlídku na milánském týdnu módy připravil nebeskou show. Král italského návrhářství tak zaujal nejen celosvětová média, ale také módní znalou veřejnost.

Nebeská módní přehlídka ze Země

Kolekci ready-to-wear s názvem Země představil italský návrhář Giorgio Armani na milánském týdnu módy. Dva dny před tím měla premiéru přehlídka jeho kolekce pro Emporio Armani s názvem Vzduch. Teď je tedy jasné, že Armani hledá a nachází v posledních letech inspiraci v přírodních živlech. Jeho kolekce pod značkou Giorgio Armani byla spíše cestou z přízemní módy do módy nebeské. Nebyla nouze o excentrické doplňky a odvážné střihy.

Hedvábné obleky

První část kolekce obsahovala typické obleky pro ženy. Ty tentokrát navrhl Armani v šedé a hnědé. Následovala série military střižených sak a bund. Těm nápadně dominovala tmavě modrá námořnická barva. Jeden model byl právě tak idylicky modrý a sestával ze sáčka, blůzky a volných společenských kalhot. Celý model byl vyroben z hedvábí. Je nutno také připomenout, že značka Giorgio Armani používá pouze přírodní materiály a od roku 2016 nepoužívá zvířecí kožešinu.

Andělské náhrdelníky a pozemské kabelky

Dále přišly na řadu šaty pro klasické nošení. Nádherným kouskem byly dlouhé šaty bez ramínek v kombinaci se slim šedými kalhoty a ozdobným náhrdelníkem. Dále to byly šedé balonové kalhoty se zeleným motýlkem a vestičkou. K tomuto outfitu doplnil Armani také velký zdobený náhrdelník. Náhrdelníky byly vlastně hlavním průvodním prvkem celé Armaniho kolekce. Dalším zajímavým doplňkem byly kabelky, které se střídaly v několika druzích - síťované, psaníčka a maxi.

Kouzla s organzou

Předposlední částí kolekce byly společenské šaty poseté blyštivými kamínky. Šaty byly barevně laděny do mixu modré a růžové. Kromě klasických střihů se zde projevily i některé extravagantní modely. Mezi nimi například kalhotový kostýmek pokrytý volnou síťkou svázanou do objemu tak, že dávaly dojem objemných šatů. Další šaty byly doplněné velkou vrstvou organzy, složenou do obrovského boa. 

Duha mezi nebem a zemí

Vrcholem přehlídky byly pak nádherné duhové šaty s kamínky, ke kterým dodal návrhář originální démantovou čelenku naplocho upevněnou do modelčiných vlasů. Překvapivě i účesy hrály v přehlídce Giorgio Armaniho prim. Všechny modelky měly účes, který jim vlasy upevňoval na několika místech najednou, a tak dělal dojem, že modelka má krátké vlasy. Tento nápad je velice originální, jelikož díky němu vyniknou především šaty.

Vogue; Business of Fashion
@stefanoguindani @sgpitalia

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram