Čeští studenti na Tokyo Design Week 2015

Čeští studenti na Tokyo Design Week 2015

Tokyo Design Week 2015 představuje to nejlepší z interaktivních designových produktů. Pro aktuální ročník měli možnost svou práci prezentovat i studenti Univerzity Tomáše Bati ze Zlína.

Třicátý ročník přehlídky designu v Tokiu obohatily svou prezentací i zlaté české ručičky a to díky interaktivní výstavě Pairs in Squares.

“Pairs In Squares je hravá výstava, která interaktivní cestou propojuje typickou českou hru pexeso (vycházející původně z japonské hry Kai Awase a oslavující 50. výročí v roce 2015) se samotným představením designových produktů studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Prostřednictvím 8 párů designových produktů expozice Pairs In Squares představí české tradice, zvyky a záliby,” uvedla Eva Gartnerová k výstavě v Tokiu.

Pairs in Squares obsahuje osm produktů z čirého skla, dřeva a bílého porcelánu. Najdete tak v rámci výstavy lis na citrusy, prkénko s hmoždířem na bylinky, mlýnek na sůl i pepř, vázu, nádobu na utopence, džbán na pivo, porcelánové likérky či kořenky.

Účast českých studentů na Tokyo Design Weeku je v podstatě odrazem návštěvy, kterou uskutečnili lidé z Yamaguchi Prefectural University v rámci zlínského worshopu Průmyslový design před rokem. Díky jejich nadšení pro vysokou kvalitu produktů se zmínili o Tokyo Design Weeku 2015, na který se šikovné duo rychle přihlásilo, jak konstatoval Ondřej Puchta.

Rozšiřování českých tradic netradičním způsobem je velkou zásluhou a ctí pro celou naši republiku. Doufejme, že se na Design Weeku s interaktivním tématem česká práce skutečně zalíbila.

pairsinsquares.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram